avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate MCC

Activitate MCC

Răspuns la discuția Arhivare documente dupa lichidare
Baza legala este Legea Arhivelor Nationale 16/1996 modificata si completata prin Legea 358/2002 si Ordonanta de Urgenta 39/2006. Lichidatorul este cel care trebuie sa raspunda de documente conform Legea 85/2006 privind procedura insolventei si Legea nr 441/2006: Lichidatorii sunt obligati sa primeasca si sa pastreze patrimoniul societatii, registrele ce li s-au incredintat de catre administratori, respectiv membrii directoratului, si actele societatii.
Depozitele intermedire sunt folosite in lipsa spatiilor de depozitare la creatorii si detinatorii de documente, dar si ca spatii pentru pastrarea documentelor societatilor lichidate, deoarece Arhivele Nationale din lipsa de spatiu nu pot prelua documente de la lichidatori. Este o practica, nu este o norma legala in acest sens.
Răspuns la discuția Arhiva societate
Buna ziua,
Nu stiu daca mai este actuala problema, dar daca documentele sunt create de acelasi serviciu obligativitatea, legala, de a preda documentele este pe baza de inventar, nu inventare, deoarece se vor repeta numerele pentru documentele permanente si nepermanente. In aceasta situatie trebuie sa va adresati sefului de serviciu, deoarece daca le preluati de la fiecare persoana trebuie sa le reinventariati conform legii. In cazul in care un birou, serviciu, compartiment nu preda arhiva anual se pot aplica sanctiuni de catre reprezentantii Arhivelor Nationale.
Răspuns la discuția anulare contract girant
In contractul de girant apare numai suma, fara a se mentiona durata. Iar datele nu sunt completate de mine, ci de debitorul principal, dar am semnat ca primarul #-o, fara sa inteleg totalitatea termenilor juridici prevazuti in contract. Oare are vreun efect daca ma adresez protectiei consumatorulu, deoarece CAR nu a definit termenii in mod clar, pe intelesul oricarui muritor?
Am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut de la un CAR. X-(Am constatat ca ne-a inselat, atat pe noi, cat si Car-ul, deoarece nu ne-a spus ca mai are alte nenumarate credite luate, iar salariul ei nu ii ajungea pentru a le achita. Doresc sa stiu care ar fi procedura legala pentru a anula acest contract de girant, deoarece ea in declaratia pe proprie raspundere nu a mentionat ce sume lunare mai are de achitat si astfel a obtinut creditul, pe care in acest moment nu il mai poate achita.
Mentionez ca la acelasi CAR ea are si calitate de girant la mai multe contracte. Oare cum a obtinut creditul?!!:">