dragos_aLEXandru a scris:
rino83 a scris:
forgotten_sunrise a scris:
X, notoriu ca persoană violentă, îl ameninţă pe Y că îl va bate cu prima ocazie în care se vor întalni. A doua zi, deplasandu-se pe stradă, Y se întâlneşte cu X care îi solicită, pe un ton imperativ, să se oprească. Cuprins de teamă, Y fuge şi intră in faţa unei maşini care se deplasa regulamentar, în urma impactului decedând pe loc. În această situaţie, X va răspunde pentru:
a. ucidere din culpă.
b. omor simplu.
c. ameninţare
Eu nu vad niciunul dintre raspunsuri a fi corect...mai mult, a spune cuiva pe un ton imperativ sa se opreasca nu cred ca constituie infractiune, nici macar infractiunea de amenintare.
Dupa parerea mea este infractiunea de amenintare pentru fapta comisa in prima zi, asta e destul de clar. Pentru moartea victimei, e bataie lunga sa-l acuzi pe X de omor, fie el si din culpa...eu nu l-as retine. De ce sa prevada X ca Y o sa se arunce in strada? Ar fi putu sa fuga si pe trotuar, nu? :D
Moartea se produce din culpa, urmare a faptelor produse cu intentie depasita.
ce sa mai zicem, draga Maye... mai e ceva de zis?
ori am vazut eu prea multe si nu ma mai mira nimic, ori m-am invatat cu genul asta de "schimbari", desi e grav, si nu mai am reactii.
imi vine sa ma dau cu fundu de pamant, la propriu!!!
la fel ca noi toti, contam pe nemernicul asta de examen, si chiar credeam in el.
probabil ca e un complex de factori la mijloc: pe de o parte banii putini, si nu putem nega sau ignora, pe de alta parte, or fi locuri putine, intr-adevar, si nu se justifica efortul deocamdata.
sau poate admit ca si-au cam luat-o in freza cu inm-ul si vor sa se mai reculeaga, sa nu mai gafeze atat de grav, inainte de o noua iniativa de genul.
cert este ca "ne-au facut-o", recunoasteti! daca nu ar fi vorba de viitorul meu, mi-as introduce membrele inferioare in secunda doi...
va salut!
capul sus... o sa vina in curand si timpul sa valorificam ce am acumulat si discutat pana acum! seara buna, colegi!
:closedtopic: :thumbdown: :slap:#-o
Sunt perfect de acord cu tine, MayeMaye. Asa procedez eu insami.
doar ca unii dintre colegii nostri, daca nu mai toti, sugerau sa citim intreaga lege, pentru o mai buna intelegere, avand in vedere ca integrezi capitolele acelea intr-un context mai larg, plin de aceleasi "atributii, organizari, condici, registre si adunari generale".
de invatat insa, si ma refer la invatat, nu la lecturat, raman la parerea ca tematica e tematica si ma tin de ea.
pentru lamuriri ulterioare, pot consulta tot monitorul oficial. acum e deja suficient cat este in tematica.
de unde suparare, no way! era deruta...
ma simteam derutata de volumul a ceea ce trebuia analizat si retinut, din cele spuse de voi.
si usor suparata pe mine, in caz ca nu fusesem atenta la tematica...
m-am linistit acum, no problem.
multumiri tuturor! seara faina....=D>
e randul meu sa va intreb, pe toti: legile se invata integral, sau dupa recomandarea din tematica din februarie? Legea 304, de care zici, la mine in tematica figureaza cu Titlurile I, II si VI. Ceea ce am si invatat. eu personal.
m-ai bagat in ceata: va rog sa ma lamuriti, sa nu o comit si sa nu imi dau seama!
daca SUNT in tematica, sunt ferm convinsa ca totul conteaza, altfel nu era precizat.
sa faci selectie la selectia lor deja e ori superficialitate, ori inseamna ca participi la alta competitie, dar nu cea de la SNG.
eram sarcastica, legat de op'jde puncte, don't worry! daca una zicem si alta facem, eu fac 80, chiar daca nu le fac. :P
am inceput eu organizarea: e faina, dar stufoasa. plini de atributii, oamenii astia...
de procedura civila, insa, mi-e o sila ca de altceva. mi se pare foarte indigesta.
nu se compara cu penalul, clar. my opinion only...
ori poate nu am eu receptorii adecvati pentru ea...
mi-a trecut prin minte o "duma": cum ar fi ca cineva implicat in procesul asta, cu SNG-ul, dar de cealalta parte, a organizarii si comisiei si restul, sa ia pulsul natiunii si sa arunce un ochi pe "framantarile" de aici. se da greu la aia, ne rupe la cealalta.
ar rezulta o multime de variante, dintre care doua merita amintite: ori rad de nu mai pot, de cat de framantati si stresati suntem (gen "v-am facut-o, fraierilor!"), ori zic "bietii de ei!" (greu sa irosesti atata energie, cu care ai putea sa faci altceva).
Mama are o vorba, si sigur o stiti: ce e al tau, e pus deoparte!
In concluzie, va fi cum va fi si basta. Astept sa ma intorc cu "dileme", pe masura ce imi rasar, din lectura. Pana atunci, va las in pace!
O dimineata radioasa si mult spor! Dati de stire cand apar datele despre examen! Ard de nerabdare sa vad cand "livrez", dupa atata travaliu intelectual...
floare de gheata a scris:
ianus33 a scris:
Nu te supara Floare pe mine,dar tu trebuie sa inveti sa scrii un pic(daca VE-I deveni grefier)
Ve-ti?! Ve iti ce?!
Si am mai vazut intr-un loc.
Hai invata sa scrii first si nu te mai da asa rotunjoara!
Tu ai venit pe forum sa vanezi greseli ( atunci mai cauta ca poate au si altii) sau sa comunici cu ceilalti colegi probleme legate de materie SNG ? Sau esti pus pe harta ?:P
guys, do us all a favour si lasati polemicile for free, please, altfel incepe sa sune a forum Libertatea, si e pacat, pentru ca avem pretentii: nu ne cad galoanele daca admitem ca facem erori si nu le remarcam la timp. Indiferent ce exprimam, chiar si dureri de burta, e de dorit sa nu lezeze pe nimeni in simtul gramaticii, al limbii sau al ochiului doritor de privelisti academice. sunt convinsa ca nu a intentionat nimeni nici sa se exprime agramat, nici sa sara la gatul cuiva.
Cat priveste greselile, sunt convinsa ca era o frumoasa "culpa", dar si mai frumos e sa zici: am fost asa de grabita sa vin in intampinarea mesajului tau, incat tastele topaiau singure, fara sa le pot controla. Mea culpa!
Glumesc... Seara buna