Buna seara!
Am problema cu luarea in intretinere pentru asigurarea de sanatate:
- persoana care nu am nici un venit, nici terenuri pe numele meu, nici alte bunuri, am vrut sa fiu luata in intretinere de sot/sotie, dar la fisc mi-au zis ca nu ma incadrez deoarece am avut un cont acum 1 an la CEC si ca am un venit si de la pamant, respectiv bani virati de APIA pe numele meu.
Mentionez ca eu nu detin teren, dar am primit bani de la apia pe numele meu, deoarece soacra mea e proprietarul pamantului, dar fiind persoana nedeplasabila si cu handicap, eu m-am ocupat de toata intretinere ei, astfel bani de la apia au intrat in cont pe numele meu prin declaratie notariala.
Ce pot face in aceste conditii deoarece nu am nici o sursa de venit, dar fiscul zice ca am.
Multumesc
Va rog frumos sa ma sfatuiti in problema mea:
Bunicul meu a cumparat un teren agricol in 1992 de la o persoana, si au incheiat un act de mana, cu 2 martori si stampilat de primarie. In act scrie ceva de genul: "Subsemtul X domiciliat, act identitate nr. (nu scrie pentru ca nu avea buletin deloc) vanzatorul si Y cumparatorul, vand teren suprafata ----, cu suma de ----.
Vanzatorul ma oblig ca la primirea titlului de proprietate sa merg la notar cu cumparatorul pentru ,,perfectarea,, actului de v-c. Pana la primirea titlului de proprietate prezenta chitanta tine loc de act de v-c.Martorii sunt A si B."
Aceasta hartie nu are data pe ea. De la incehierea acesteia (1992) terenul e in posesia bunicului,care il foloseste exact ca proprietar,cu taxe si tot ce implica. Vanzatorul a decedat iar acum unul din fii lui care desi stia de vanzare nu mai vrea sa o recunoasca si ne cere iarasi bani pentru acel teren. Cum putem proceda pentru a ne face un act autentic, fara sa depindem de fiul vanzatorului, si ce sanse de reusita avem? Timpul acesta de 18 ani de cand avem terenul e in favoarea noastra? in ce fel? Va multumesc!