avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarile pentru sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarile pentru sanatate

Daca somerul neindemnizat nu poate plati asigurari pentru sanatate, si, din cate am observat pe forum, nu este obligatoriu sa se plateasca (mai ales daca nu ai pretentia la asistenta medicala gratuita), atunci de ce se penalizeaza neplata lor -sau in ce situatii se apliac aceste penalitati/penalizari?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:31, 7 Februarie 2015
Daca nu aveti nici-un venit asupra caruia se calculeaza si se retine contributia pentru sanatate nu puteti fi sanctionat.
Dar dupa ce cetateanul obtine un venit (se angajeaza, etc) trebuie sa le plateasca din urma si sa suporte si penalitati ?
1. Daca in ultimii 5 ani nu a avut deloc venituri plateste contributia la sanatate numai pe 6 luni in urma (plus penalitati).

2. Daca in ultimii 5 ani a avut si o perioada de venituri atunci plateste contributia la sanatate pe 5 ani (plus penalitati).
Tot nu inteleg de ce SI penalitati -daca a avut o peroioada in care nu a avut din ce plati si nici nu e obligatoriu sa platim..,(scuze daca inteleg prea greu dar din ceea ce ati spus chiar nu mai imi dau seama ce inseamna "obligativitate" sau "facultativ"-desi sper deosebire de alti consultanti ai acestui forum dati raspunsurile cele mai complete )
1. La asemenea probleme va poate raspunde numai legiuitorul (Parlamentul).

2. Luati legatura cu parlamentarii din colegiul dvs. pe care i-ati ales la ultimele alegeri.

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite din chirii rosehusky rosehusky Am un apartament pe care l-am inchiriat legal, cu contract de inchiriere si am platit si impozitul. Pentru mine totul era corect si legal, eram impacat chiar ... (vezi toată discuția)
Pfa asigurari sociale george16 george16 am si eu un pfa de un an de zile ,profesii liberale ,in sistem real ,inregistrat la registrul comertului,administratia financiara ,la care ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste contributia la sanatate din arenda in anul 2018 marielamotte200 marielamotte200 Din venitul brut se scade 40 % si se obtine venitul impozabil, la care se aplica impozit de 10 % si contributie la sanatate de 10 %. Daca venitul impozabil ... (vezi toată discuția)