Daca somerul neindemnizat nu poate plati asigurari pentru sanatate, si, din cate am observat pe forum, nu este obligatoriu sa se plateasca (mai ales daca nu ai pretentia la asistenta medicala gratuita), atunci de ce se penalizeaza neplata lor -sau in ce situatii se apliac aceste penalitati/penalizari?
Buna seara!
Am problema cu luarea in intretinere pentru asigurarea de sanatate:
- persoana care nu am nici un venit, nici terenuri pe numele meu, nici alte bunuri, am vrut sa fiu luata in intretinere de sot/sotie, dar la fisc mi-au zis ca nu ma incadrez deoarece am avut un cont acum 1 an la CEC si ca am un venit si de la pamant, respectiv bani virati de APIA pe numele meu.
Mentionez ca eu nu detin teren, dar am primit bani de la apia pe numele meu, deoarece soacra mea e proprietarul pamantului, dar fiind persoana nedeplasabila si cu handicap, eu m-am ocupat de toata intretinere ei, astfel bani de la apia au intrat in cont pe numele meu prin declaratie notariala.
Ce pot face in aceste conditii deoarece nu am nici o sursa de venit, dar fiscul zice ca am.
Multumesc
Probabil ca voi "lua" aceasta legatura, pana atunci as mai avea o mica intrebare, daca imi permiteti, anume-nu exista nici o diferenta intre situatia in care ma duc singur sa platesc restanta si cazul in care se descopera de catre institutiile abilitate sa controleze ca nu am platit aceste asigurari ? (adica nu ar fi normal ca daca ma duc sa le platesc din urma din proprie initiativa , atunci sa nu platesc si penalitati ?)
2- chiar nu credeti ca este ilegal sa fie omul penalizat daca isi plateste "darile" de bunavoie ? Nu imi dau seama dupa ce logica functioneaza plata asigurarilor acestora de sanatate, dar ori e obligatorie aceasta plata, ori nu e (!) ( Asigurarile de sanatate si le plateste cand poate, caci cand n-a putut nu era obligatoriu sa o faca) De asemeni, cuantumul penalizarilor nu cam maricel ? Pe 5 ani din urma ?? Tot pe Parlamentarii care ma reprezinta sa-i intreb ?
1. - Dvs. doriti niste raspunsuri care sa corespunda gandirii dvs.
- Noi dam raspunsuri corespunzator prevederilor legale chiar daca nici noua nu ne convin aceste prevederi.
- Si eu cred ca acele penalizari pe 5 ani nu ar rebui sa exista dar... legea-i lege chiar daca este dura.
- Noi nu discutam aici daca o lege sau o prevedere legala ni se pare corecta sau nu ci va spunem numai cum sa aplica la problemele ridicate de dvs.
2. - Pentru modificarea unor dispozitii legale trebuie sa interveniti la Parlament sau la Guvern.
- Si pentru aceasta, da, trebuie sa contactati pe parlamentarii pe care i-ati votat bvs.