avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare teren incheiata cu act sub semnatura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare teren incheiata cu act sub semnatura privata

Va rog frumos sa ma sfatuiti in problema mea:
Bunicul meu a cumparat un teren agricol in 1992 de la o persoana, si au incheiat un act de mana, cu 2 martori si stampilat de primarie. In act scrie ceva de genul: "Subsemtul X domiciliat, act identitate nr. (nu scrie pentru ca nu avea buletin deloc) vanzatorul si Y cumparatorul, vand teren suprafata ----, cu suma de ----.
Vanzatorul ma oblig ca la primirea titlului de proprietate sa merg la notar cu cumparatorul pentru ,,perfectarea,, actului de v-c. Pana la primirea titlului de proprietate prezenta chitanta tine loc de act de v-c.Martorii sunt A si B."
Aceasta hartie nu are data pe ea. De la incehierea acesteia (1992) terenul e in posesia bunicului,care il foloseste exact ca proprietar,cu taxe si tot ce implica. Vanzatorul a decedat iar acum unul din fii lui care desi stia de vanzare nu mai vrea sa o recunoasca si ne cere iarasi bani pentru acel teren. Cum putem proceda pentru a ne face un act autentic, fara sa depindem de fiul vanzatorului, si ce sanse de reusita avem? Timpul acesta de 18 ani de cand avem terenul e in favoarea noastra? in ce fel? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:26, 3 August 2010
buna ziua
solicitati instantei sa constate vinzare in baza actului si sa pronunte o hotarare in acest sens care sa tina loc de act de vinzare cumparare ,cam greu ,dar asta este daca ati asteptat atita timp .
av daniela
Multumesc pentru raspuns!
Dar de ce spuneti ,,cam greu,, e posibil sa nu avem castig de cauza in instanta?
vanzarile de terenuri dupa 1990 prin inscris sub semnatura privata sunt lovite de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire... v51 v51 Buna Seara! As dori sa intreb pe forum o situatie legata de mostenire...Bunica mea din pertea mamei decedata in 1992,a ramas dupa urma ei si nedezbatuta ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare 1985 care nu are nici o valoare pentru titlu forin_04 forin_04 Buna ziua. Doresc sa fac succesiunea dupa decedarea parintilor. Exista un contract de vanzare cumparare in anul 1985 prin care parintii mei cumpara de la ... (vezi toată discuția)
Refuz demarare obtinere certificat de mostenitor razv42 razv42 Buna ziua! Bunicul meu a cumparat un teren in baza unui contract de vanzare cumparare in anii 90 si ceva. Anul trecut am reusit sa obtinem titlul de ... (vezi toată discuția)