Va rog frumos sa ma sfatuiti in problema mea:
Bunicul meu a cumparat un teren agricol in 1992 de la o persoana, si au incheiat un act de mana, cu 2 martori si stampilat de primarie. In act scrie ceva de genul: "Subsemtul X domiciliat, act identitate nr. (nu scrie pentru ca nu avea buletin deloc) vanzatorul si Y cumparatorul, vand teren suprafata ----, cu suma de ----.
Vanzatorul ma oblig ca la primirea titlului de proprietate sa merg la notar cu cumparatorul pentru ,,perfectarea,, actului de v-c. Pana la primirea titlului de proprietate prezenta chitanta tine loc de act de v-c.Martorii sunt A si B."
Aceasta hartie nu are data pe ea. De la incehierea acesteia (1992) terenul e in posesia bunicului,care il foloseste exact ca proprietar,cu taxe si tot ce implica. Vanzatorul a decedat iar acum unul din fii lui care desi stia de vanzare nu mai vrea sa o recunoasca si ne cere iarasi bani pentru acel teren. Cum putem proceda pentru a ne face un act autentic, fara sa depindem de fiul vanzatorului, si ce sanse de reusita avem? Timpul acesta de 18 ani de cand avem terenul e in favoarea noastra? in ce fel? Va multumesc!
buna ziua
solicitati instantei sa constate vinzare in baza actului si sa pronunte o hotarare in acest sens care sa tina loc de act de vinzare cumparare ,cam greu ,dar asta este daca ati asteptat atita timp .
av daniela
Mostenire...
v51
Buna Seara! As dori sa intreb pe forum o situatie legata de mostenire...Bunica mea din pertea mamei decedata in 1992,a ramas dupa urma ei si nedezbatuta ... (vezi toată discuția)