Da asa se doreste suspendarea chiar din prima zi si da angajatorul ar fi de acord, totusi m-ati ajuta daca mi-ati da un text de lege care sa ofere aceasta posibilitate.
In speta persoana ce se afla in timpul concediului de maternitate a incetat cu acordul partilor contractul; de munca, reangajandu-se la o alta firma, la care spera sa suspende din nou contractul de munca pentru a-si continua concediul de maternitate. Este posibil asa ceva?
Este vorba despre retete de materiale utilizate in constructii. Firma noastra este cea care le furnizeaza cimentul; acesta este utilizat mai departe pentru obtinerea produsului final pe baza unor retete. El s-a intors impotriva noastra deoarece diversi i-au refuzat produsele, el invocand raspunderea noastra pentru acest lucru.
As dori sa stiu cine raspunde pentru calitatea produselor rezultate pe baza de retete, funizorul care aprovizioneaza cu unul din materialele prime sau cel ce fabrica produsul respectiv pe baza unei retete?
Multumesc foarte mult. Cred ca s-a inteles corect; institutia publica - autoritate contractanta a lansat comanda pentru lucrari suplimentare, ce au mai aparut a fi necesare dupa finalizarea contractului de achizitie publica si care nu fusesera prevazute initial in caietul de sarcini.
Intre cele doua subiecte, una societate comerciala si cealalta institutie publica, a existat un contract de achizitie publica, dupa terminarea acestuia au urmat lucrari executate pe baza de comanda, ulterioare contractului de achizitie publica. Astfel, poate fi angajata raspunderea institutiei careia i-au fost executate lucrari pe baza de comanda? Aceasta se apara invocand lipsa unui contract in baza caruia i-ar putea fi angajata raspunderea.
Am urmatoarea speta: trei societati comerciale se asociaza (nu asociere in participatiune) pentru a participa la licitatie. Castiga licitatia, doar unul din cei trei nu isi executa obligatia. Intrebarea este sunt tinuti solidar raspunzatori sau este vorba de raspunderea in parte a fiecaruia?
Exista posibilitatea de a fi angajat pe postul de Arhitect-sef, in cadrul unei primarii de comuna, fara a fi incadrat ca functionar public? Adica pe baza contractuala