avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cum se imparte raspunderea in asociere?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cum se imparte raspunderea in asociere?

Am urmatoarea speta: trei societati comerciale se asociaza (nu asociere in participatiune) pentru a participa la licitatie. Castiga licitatia, doar unul din cei trei nu isi executa obligatia. Intrebarea este sunt tinuti solidar raspunzatori sau este vorba de raspunderea in parte a fiecaruia?
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 10:03, 10 Septembrie 2010
Daca nu-i asociere in participatiune, care-i forma sub care s-au asociat?
S-au asociat in baza Oug 60/2001 art 43, prevedea asocierea in vederea participarii la licitatie.
Conform art.43 al.2, inainte de incheierea contractului de achizitie publica, asocierea trebuia legalizata.
Buna seara,
...fiecare va raspunde in functie de obligatiile asumate prin Acordul de asociere legalizat...
:)
Intr-adevar, Acordul de asociare prevede raspunderea asociatilor in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii publice contex contex M-ar interesa daca exista vreo posibilitate de incheiere prin notariat a unui acord de sustinere de catre o societate cu o cifra mare de afaceri a unui imm ... (vezi toată discuția)
Asociere in vederea participarii la licitatie dan.dan dan.dan Buna ziua, Vreau sa fac o asociere in vederea participarii la o licitatie. Am nevoie de un model de acord de asociere cat mai detaliat. Ma intereseaza in ... (vezi toată discuția)
Sustinere ofertant mi58 mi58 Buna ziua, va rog sa ma ajutati prin a mi spune daca sustinerea ( in cazul în care susţinerea terţului vizează îndeplinirea unor cerinţe minime de ... (vezi toată discuția)