avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice asociere in vederea participarii la licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

asociere in vederea participarii la licitatie

Buna ziua,
Vreau sa fac o asociere in vederea participarii la o licitatie. Am nevoie de un model de acord de asociere cat mai detaliat.
Ma intereseaza in primul rand garantiile membrilor asocierii (nu vreau sa ma trezesc inainte de depunderea ofertelor cu cateva zile ca unul din membrii asocierii se hotaraste sa se retraga). Se pot pune clauze in acord astfel incat sa am o garantie ca nu se retrage? Asocierea se legalizeaza doar daca oferta noastra se declara castigatoare.
Sa specific in acord si procentul care-i revine (verbal m-am inteles cu el ca eu sa iau 80% din contract iar el 20%)?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: dan.dan , utilizator 12:45, 18 August 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Doar atat se cere in caietul de sarcini (acord sau scrisoare preliminara de asociere). Modelul de mai jos indeplineste cerintele din caietul de sarcini. La notar merg sa legalizez acordul doar daca castig licitatia. Ideea e ca in baza acestui model de acord eu n-am nicio garantie ca asociatul nu se va retrage cu doua zile inainte de deschiderea ofertelor si raman descoperit. De aceea intreb ce masuri pot sa-mi iau astfel incat asociatul sa nu se retraga inainte de deschiderea ofertelor sau mai rau, sa mearga ca si asociat sau subcontractant cu altcineva.

"ACORD DE ASOCIERE

Companiile:

S.C. .................... S.R.L., cu sediul în str. .................... nr. ......... Bucuresti, România, reprezentată de dl........................ – Administrator, în calitate de Lider al asociaţiei
şi
S.C. .................... S.R.L., cu sediul în str. .................... nr. ......... Bucuresti, România, reprezentată de dl........................ – Administrator, în calitate de Asociat

îşi asumă răspunderea colectivă şi solidară pentru îndeplinirea contractului .........................
Liderul asociaţiei este împuternicit să se oblige şi să primească instrucţiuni în numele tuturor asociaţilor şi este răspunzător în nume propriu şi în numele Asocierii pentru îndeplinirea contractului.

Toţi asociaţii din Asociere se obligă să rămână în Asociaţie pe durata de valabilitate a contractului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de parteneriat dominick dominick va rog sa mi spuneti care este baza legala pt incheierea unui contract de parteneriat?si care sunt obligatiile partenerului care primeste oferta de a incheia ... (vezi toată discuția)
Experienta similara - subcontractant olimpiamaria olimpiamaria la o licitatie pentru lucrari de executie si proiectare, operatorul economic poate face acord de subcontractare pentru proiectare? sau este obligat sa faca ... (vezi toată discuția)
Urgent despre achizitii andr_georgi andr_georgi Daca la licitatie au participat trei operatori economici in calitate de aociati, iar asocierea a fost declarata castigatoare. Inainte de incheierea ... (vezi toată discuția)