avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice URGENT DESPRE ACHIZITII
Discuție deschisă în Achiziţii publice

URGENT DESPRE ACHIZITII

Daca la licitatie au participat trei operatori economici in calitate de aociati, iar asocierea a fost declarata castigatoare. Inainte de incheierea contractului unul din asociati vrea sa se retraga. In cazul retragerii, garantia de participare se mai restituie, atata tim cat nu este vorba de retragerea ofertei, neconstityirea garantiei de buna executie sau refuzarea semnarii contractului.
Daca asociatul se retrage care sunt rezultatele acestei hotarari.
va rog sa-mi raspundeti urgent daca se poate
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 16:49, 5 August 2011
Se aplica in mod concret clauzele din contractul de asociere .
Exista posibilitatea ca acest contract sa nu contina clauze care sa acopere riscul generat de retragerea unuia din asociati dupa ce oferta acestora este declarata cistigatoare.Tot la fel, se poate intimpla ca cei doi asociati sa nu poata suplini lipsa celui ce "pleaca" din asociere si in acest caz, contractul nu mai poate fi semnat iar in aceste conditii se pierde si garantia.
Mai mult decit atit, operatorul economic declarat cistigator care refuza ulterior semnarea contractului, poate fi obligat la plata cheltuielilor generate de o noua licitatie,si/sau la plata deiferentelor de pret rezultate din diferenata in plus ce trebuie platita de achizitor unui alt ofertant.
Cititi contractul de asociere si caietul de sarcini aferent licitatiei, eventual contractul care se publica impreuna cu celelalte documente ale licitatiei si a carui semnare este uneori una din conditiile cerute pentru a participa in calitate de ofertant.
Va recomand prudenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere in vederea participarii la licitatie dan.dan dan.dan Buna ziua, Vreau sa fac o asociere in vederea participarii la o licitatie. Am nevoie de un model de acord de asociere cat mai detaliat. Ma intereseaza in ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la oferta dupa castigarea licitatiei pentru ca am introdus gresit pretul - riscuri Katri Katri Cum pot renunta la oferta in situatia in care la etapa finala electronica am introdus un pret prea mic (am crezut ca este vorba de pretul pe bucata cand de ... (vezi toată discuția)