avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate rodicagr

Activitate rodicagr

Răspuns la discuția Este corect?
Pot cere ca apelul sa aiba loc la o alta judecatorie, in alt oras decit cel in care a avut loc procesul?
Răspuns la discuția Este corect?
Va multumesc pentru raspuns.
Sotia lui este consilier juridic, deci au vorbit relatiile.
In ce consta atacarea hotariri? Va referiti la recurs?
Pot sa cer schimbarea orasului unde sa se rejudece?
Discuție Este corect?
Sint stabilita in Grecia de 7 ani.
Am facut un proces pentru custodia fetitei mele in virsta de 12 ani si, asa cum m-am asteptat, ea a fost incredintata tatalui.
In sentita sa stabilit si programul de vizita, precum si pensia alimentara.
Desi, la cererea instantei, am trimis situatia veniturilor mele, care este in medie de 300 euro/luna si am in ingrijire alti 2 copii, sa stabilit o suma de 87 euro/luna.
Pe ce baza sau dupa ce formula sa calculat pensia alimentara?
Si programul de vizite este foarte ciudat.
Ia uitati cum suna hotarirea:
" Admite în parte acţiunea precizată.Dispune ca autoritatea părintească cu privire la minora să fie exercitată de către tatăl acesteia. Stabileşte domiciliul minorei la domiciliul tatălui acesteia.Încuviinţează ca reclamanta să aibă legături personale cu minora potrivit următorului program: în vacanţa de vară, în anii impari, în perioada 1 iulie – 7 iulie, la domiciliul minorei, începând cu ora 10:00 până la ora 18:00; în vacanta de vară, în anii pari în perioada 12 august – 18 august, la domiciliul minorei, începând cu ora 10:00 până la ora 18:00; în perioada sărbătorilor de iarnă, în intervalul 26 decembrie -28 decembrie, la domiciliul minorei, începând cu ora 10:00 până la ora 18:00; a treia zi de Paşti, la domiciliul minorei, începând cu ora 10:00 până la ora 18:00. Încuviinţează ca reclamanta să aibă legături personale cu minora sub forma convorbirilor telefonice în fiecare sâmbătă, între orele 18:00 – 20:00. Obligă pe reclamantă să plătească în favoarea minorei o pensie lunară de întreţinere în cuantum de 87 euro ( echivalentul în lei de la data plăţii), începând cu data de 29.06.2012 şi până la majoratul minorei sau noi dispoziţii. Respinge ca neîntemeiate restul pretenţiilor. Cu apel."
Este normala / logica aceasta hotarire?


Răspuns la discuția Am nevoie de o a doua parere
Am avut avocat.
Am deschis si proces de incredintare a fetitei. In 29 septembrie am prima infatisare. Nu exista nici o hotarare judecatoreasca prin care fetita sa fie incredintata unuia dintre noi.
Sint stabilita in Grecia, casatorita cu un cetatean grec si am un baietel de 5 ani.
Din prima casatorie am doua fete, cea mare de 23 ani care sa casatorit in 27 august si cea mijlocie de 18 ani si e aici la mine de 7 ani. E in anul 3 de liceu.
Răspuns la discuția Am nevoie de o a doua parere
Da, sant plecata din tara. Am stat 3 saptamani si nu am putut sa iau fetita la mine nici macar o ora.
Am avut si nunta la fica mea mai mare si am vorbit cu fetita pe mess si mi-a spus ca vrea sa vina sa stea cu mine si la nunta surorii ei. Daca a-ti vedea conversatia pe care am avut-o cu ea a-ti intelege mai bine de ce spun ca e manipulata.
Sant sigura ca voi avea probleme chiar daca as obtine hotararea de care vorbiti. Acum 2 ani, dupa ce am cerut fetita la telefonul de la scoala, ma lasat sa vorbesc de cateva ori cu ea, pe urma au pos-o sa-mi spuna ca nu mai vrea sa vorbeasca cu mine la telefon.
Executorul a intocmit un proces verbal pe care la inaintat Protectiei Copilului. Inca nu stiu ce sa hotarat, deoarece actiunea sa petrecut in 31 august.
Răspuns la discuția Am nevoie de o a doua parere
Multumesc.
Stiu ca executorul a facut ce trebuia. In perioada 29 decembrie 2011 - 2 ianuarie 2012 am iar program de vizita. Daca sedintele la psiholog nu o sa dea roade?
Nu stiu ce sa fac? Nu pot vorbi cu ea nici macar un moment. Tot timpul e supravegheata de sotia tatalui ei. Au descoperit ca am vorbit pe mess si acum nici asa nu mai putem vorbi.
Nu stiu cu ce o ameninta sau cei fac.
Răspuns la discuția Am nevoie de o a doua parere
Pot depune o plangere penala impotriva tatalui pentru manipularea minorului si nerespectarea unei hotarari judecatoresti?
In luna august, prin ordonanata prezidentiala, am obtinut dreptul de a o avea pe fetita mea, timp de 3saptamani, timp in care era si nunta surorii ei mai mari.
Tatal ei, la care sta fetita, fara a exista o hotarare judecatoreasca de incredintare spre crestere, a indoctrinat-o sa refuze sa vina cu mine.
Spun ca a influentat-o, atat el cat si sotia acestuia (care este consilier juridic), deoarece, inainte de a incepe actiunea, am vorbit cu fetita (in varsta de 12 ani), pe mess si mi-a spus ca vrea sa vina la nunta surorii ei si sa stea cu mine. In timpul conversatiilor avute cu ea pe mess, ma rugat de nenumarate ori sa am grija sa nu afle tatal ei sau sotia acestuia, ca vorbeste cu mine.
Am apelat la executare silita, prin care tatal a trebuit sa aduca fetita la biroul executorului, unde acesta a intrebat-o daca vrea sa iasa cu mine cateva ore (era in ultima zi in care puteam sa am fetita dupa termenul stabilit de instanta).Deoarece fetita a refuzat, pe motivul "Mi-am dat seama ca nu simpt nimic pentru tine cand te-am vazut prima data", executorul a intocmit un proces verbal pe care il va inainta Protectiei copilului.
Intrebarea mea este, daca credeti ca sa facut tot ce trebuia si daca sa procedat corect?
Ce alceva as mai putea face ca sa pot sa-mi vad fetita si sa pot vorbi cu ea la telefon?Sa poata sa-si viziteze surorile si bunicii?
Mentionez ca am inceput un proces de incredintare a fetitei si prima infatisare este in 28 septembrie.
In 29 decembrie, instanta mi-a dat dreptul de a o lua pentru 5 zile la mine. Ce trebuie sa fac ca sa nu se repete aceeasi istorie?
Va multumesc
Răspuns la discuția CUSTODIE
Sa creasca in armonie, inconjurat de dragoste si fara scandaluri in jur.
Sint constienta de sansele pe care le am si de greseala mea de a nu actiona mai repede. Cind am plecat in Grecia relatia noastra era deja terminata si a fost de acord cu plecarea mea. Imprejurarile au facut sa nu ma pot intoarce dupa 3 luni. Am comunicat cu fetita pina in momentul in care i-am spus ca m-am casatorit.

Dupa parerea dumneavoastra,de ce as fi adus la mine pe cele 2 fete din prima casatorie si pe ea nu?
Răspuns la discuția CUSTODIE
Indiferent de motivele care au dus la aceasta situatie?