avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE

Buna ziua.
Ma numesc Lazar Rodica sint stabilita in Grecia.
Am o fetita de 12 ani, rezultata din urma unei legaturi de concubinaj.
Tatal ei nu ma lasa sa am nici o forma de legatura cu ea si aceasta din cauza ca am avut curajul sa-l parasesc si sa ma casatoresc.
Momentat nu exista nici o hotarire judecatoreasca care sa incredinteze la unul dintre parinti fetita.
Nu am vazut fetita de aproape 9 ani, dar am avut informatii despre ea de la cunoscuti.
Dar anul trecut sa casatorit si el si sa mutat in alta localitate.
Asa ca recent am angajat un detectiv particular si am aflat cite ceva despre ea.
Am ceva sanse sa obtin custodia sau macar dreptul de a o aduce in vacanta de vara aici la mine, in Grecia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rodicagr , utilizator 11:17, 4 August 2010
Avand in vedere perioada de timp care a trecut de la ultimul contact al dumneavoastra cu fiica, ma indoiesc ca vreo instanta din Romania va va incredinta minora spre crestere si educare.

Cat priveste legatura pe care o puteti avea cu ea, Codul Familiei din Romania spune ca atata timp cat nu ati fost decazuta din drepturile parintesti aveti dreptul sa pastrati legaturi personale cu minora.

Avand in vedere faptul ca fetita este rezultatul unui concubinaj, va sfatuiesc sa promovati o actiune de incredintare a minorului (fie catre dumneavoastra - puteti incerca - fie catre tata) cu stabilirea unui program de vizita. Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca fetita va fi audiata avand in vedere faptul ca are varsta de 12 ani. Dreptul de a o aduce in vacanta este posibil sa il obtineti.
Indiferent de motivele care au dus la aceasta situatie?
La momentul la care instanta va stabili caruia dintre parinti ii va incredinta minorul spre crestere si educare, va avea in vedere in principal interesul minorului. Nu interesul minorului asa cum va fi exprimat de minor insusi, ci acel interes superior, anume acela de a avea parte de viata, crestere si educare in conditii normale, avand in vedere si dezvoltarea minorului de pana acum, precum si cea ulteriora, astfel incat nici viata acestuia sa nu fie afectata dramatic. Daca ganditi din acest punct de vedere, care credeti ca este, obiectiv, interesul minorului?

Sa creasca in armonie, inconjurat de dragoste si fara scandaluri in jur.
Sint constienta de sansele pe care le am si de greseala mea de a nu actiona mai repede. Cind am plecat in Grecia relatia noastra era deja terminata si a fost de acord cu plecarea mea. Imprejurarile au facut sa nu ma pot intoarce dupa 3 luni. Am comunicat cu fetita pina in momentul in care i-am spus ca m-am casatorit.

Dupa parerea dumneavoastra,de ce as fi adus la mine pe cele 2 fete din prima casatorie si pe ea nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreu fetita inapoi bitzudain bitzudain buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in urma unei relatii de concubinaj. corina_iliescu corina_iliescu Am trait cu tatal copilului 17 ani fara a exista o casatorie legala. Acum 9 ani am dat nastere baiatului nostru pe care tatal l-a recunoscut. Copilul ... (vezi toată discuția)