avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor 3ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor 3ani

am o fetita de 3 ani si un proces pe rol pt incredintarea ei, dintr-o rel de concubinaj. tatal ei este inchis pt trafic de persoane... oare voi castiga procesul?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:48, 20 Ianuarie 2010
Tinand cont de circumstantele expuse: varsta minorei, tatal in executarea unei pedepse privative de libertate, sansele de a va fi incredintata minora le estimez la 100%!:)
Cel mult , tatal poate obtine un drept de vizita, insa sansele sunt minime, in conditiile date.(avand in vedere periculozitatea acestuia )

Dupa ce ar opera reabilitarea judecatoreasca (si atunci ar fi inlaturate interdictiile si decaderile ce decurc din aceasta condamnare ) , prezenta acestuia in viata copilului ar putea fi incuviintata de catre instanta de judecata , in consideratia unei bune purtari si a unei schimbari a comportamentului , a valorilor sociale .

Copilul va fi incredintat dumneavoastra spre crestere si educare.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
procesul l-am deschis in luna septembrie si de cateva ori tatal fetitei l-a amanat pe motiv ca nu are avocat, ori a fost mutat dintr-un penitenciar in altul si nu s-a prezentat. eu nu am solicitat nici macar pensie alimentara, muncesc in strainatate dar la fiecare 2 luni ma duc in tara. fetita este inscrisa la gradinita si nu vreau sa ma laud dar cei ce au venit sa vada in ce condiitii creste au ramas surprinsi de ceea ce ii ofer. cu tate acestea el ma ameninta spunandu-mi ca va amana procesul pana va fi eliberat si oricum nu voi obtine copilul. este un om foarte violent
Pensia de intretinere e stabilita, in mod obligatoriu , de catre instanta.Unii detinuti presteaza o munca remunerata in penitenciare.
In situatia data, sansele sunt maxime de a va fi incredintat copilul.
Nu va lasati infranta de amenintarile fostului concubin. Acestea nu au niciun suport. De la dorinta la putinta este cale lunga, ori instanta va trebui sa ia o hotarare avand in vedere in primul rand interesul superior al minorului si nu orgoliile unuia sau altuia dintre parintii copilului.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti luminita1982 luminita1982 buna ziua intrun proces de exercitarea autoritatii parintesti exclusiva am o fetita de 7 ani este posibil ca instanta sau eu sa cer sa fie audiata? tatal ei ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor me4_vanesa me4_vanesa situatia mea este urmatoarea: am o fetita de 4 ani dintr-o relatie de concubinaj, respectivul este inchis pt. trafic de persoane. eu am solicitat in instanta ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)