avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de o a doua parere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de o a doua parere

In luna august, prin ordonanata prezidentiala, am obtinut dreptul de a o avea pe fetita mea, timp de 3saptamani, timp in care era si nunta surorii ei mai mari.
Tatal ei, la care sta fetita, fara a exista o hotarare judecatoreasca de incredintare spre crestere, a indoctrinat-o sa refuze sa vina cu mine.
Spun ca a influentat-o, atat el cat si sotia acestuia (care este consilier juridic), deoarece, inainte de a incepe actiunea, am vorbit cu fetita (in varsta de 12 ani), pe mess si mi-a spus ca vrea sa vina la nunta surorii ei si sa stea cu mine. In timpul conversatiilor avute cu ea pe mess, ma rugat de nenumarate ori sa am grija sa nu afle tatal ei sau sotia acestuia, ca vorbeste cu mine.
Am apelat la executare silita, prin care tatal a trebuit sa aduca fetita la biroul executorului, unde acesta a intrebat-o daca vrea sa iasa cu mine cateva ore (era in ultima zi in care puteam sa am fetita dupa termenul stabilit de instanta).Deoarece fetita a refuzat, pe motivul "Mi-am dat seama ca nu simpt nimic pentru tine cand te-am vazut prima data", executorul a intocmit un proces verbal pe care il va inainta Protectiei copilului.
Intrebarea mea este, daca credeti ca sa facut tot ce trebuia si daca sa procedat corect?
Ce alceva as mai putea face ca sa pot sa-mi vad fetita si sa pot vorbi cu ea la telefon?Sa poata sa-si viziteze surorile si bunicii?
Mentionez ca am inceput un proces de incredintare a fetitei si prima infatisare este in 28 septembrie.
In 29 decembrie, instanta mi-a dat dreptul de a o lua pentru 5 zile la mine. Ce trebuie sa fac ca sa nu se repete aceeasi istorie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rodicagr , utilizator 21:59, 4 Septembrie 2011
mare lucru nu puteti face pana nu va exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila privind tutela fetitei.
Pot depune o plangere penala impotriva tatalui pentru manipularea minorului si nerespectarea unei hotarari judecatoresti?
In primul rand nu cred ca veti reusi sa dovediti ca a instigat-o sa nu respecte hotararea judecatoreasca.

In al doilea rand,nu am analizat daca fapta ar constitui infractiune.La o prima vedere imi pare ca nu ar fi vorba de o infractiune.Ar trebui ca avocatul dvs. sa studieze temeinic acest aspect.

Cat priveste executarea silita se va ajunge la sedinte la psiholog.
Executorul se afla in iposibilitate de a executa hotararea.
Executorul nu avea ce face si nu putea sa faca investigatii ca sa afle adevarul pur.
Pentru el a fost foarte simplu sa procedeze asa si se poate spune ca a procedat conform legii.
Multumesc.
Stiu ca executorul a facut ce trebuia. In perioada 29 decembrie 2011 - 2 ianuarie 2012 am iar program de vizita. Daca sedintele la psiholog nu o sa dea roade?
Nu stiu ce sa fac? Nu pot vorbi cu ea nici macar un moment. Tot timpul e supravegheata de sotia tatalui ei. Au descoperit ca am vorbit pe mess si acum nici asa nu mai putem vorbi.
Nu stiu cu ce o ameninta sau cei fac.
Eu am obtinut o hotarare judecatoreasca pentru a se putea vorbi la telefon cu minorul.In general, este extrem de greu de castigat un astfel de proces dar ati putea avea sanse.
Insa veti avea din nou probleme daca va pune bete in roate...

Fara sedintele la psiholog se pare ca nu aveti nicio sansa...

Sub aspect tactic cred ca ar fi utila depunerea unei plangeri penale.Aceasta, chiar si daca s-ar finaliza cu un NUP.Adica nu va fi nimeni tras la raspundere penala.

Am impresia ca dvs. sunteti si plecata din tara si acest lucru ingreuneaza mult toate demersurile dvs.
Daca ati fi fost in tara ar fi fost mult mai usor dupa parerea mea...

Executorul ce a facut a inchis dosarul sau asteapta un raspuns de la Protectia Copilului?

Alte discuții în legătură

Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)
Custodie minori mesmeea mesmeea Buna ziua, Exista o sentinta prin care minora este in custodia mea, executorul judecatoresc a somat tatal sa aduca fetita sa mi-o incredinteze acesta a vorbit ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica spiderabp spiderabp am o fetita care are 10 ani si a fost incredintata fostului sot, eu am un program de vizita stabilit de lege dar care nu se respecta din cauza fostului, este o ... (vezi toată discuția)