am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora "NUNI" locuieste cu parintii mei eu fiind obligata sa locuiesc in grecia cu logodnicul meu el e in grecia de 12 ani lucreaza in constructii eu lucrez in taverna la servit si spalat vase ii trimit lunar bani, pachete de sarbatori si de ziua ei mentionez ca stau in grecia 3 sau 4 luni revin in tara si stau cu NUNI 1 luna 2 fac aceasta "naveta" de un an si cateva luni as vrea sa-mi iau fetita cu mine sa ma stabilesc aici mentionez ca tatal nu are drept de vizita desi cand ia fost acordat nu si-a dat interesul sa viziteze fetita a venit doar ca sa faca scandal fara sa ii aduca ceva la fata ce pot face sa o iau langa mine Cat stau cu NUNI in tara ne sustine financiar logodnicul meu si daca iau fetita tot el ne va intretine pentru ca eu nu mai pot lucra sunt obligata sa stau cu NUNI acasa tatal lui NUNI este foarte violent mai ales cand este sub influenta alccolului am numeroase certificate medico-legale ca am fost maltratata fizic in timpul sarcinii si lehuza a lovit si fetita cand avea doar 21 de zile dar acest lucru nu-l pot dovedi fetita il respinge cand il vede si fuge de el inca o data va rog sa-mi spuneti ce pot face sa imi iau fetita langa mine cu multa stima si respect MIMOS
Daca aveti hotararea de incredintare judecatoreasca definitiva si irevocabila puteti iesi cu fetita din tara.
Dupa ce ii ramane si tatalui natural al minorei hotararea de stabilire a dreptului de vizita def. si irevoc. vedeti ce faceti atunci, sau mai aduceti fetita sa o vada, sau vine el in Grecia. Variante exista, singura problema este ca daca nu respectati acea hotarare, el poate sa va faca plangere penala.
Pentru a putea iesi din tara cu fetita va trebuie o hotarare definitiva si irevocabila a instantei prin care s-a dispus incredintarea minorei catre dvs fara drept de vizita tatalui. Dvs. spuneti ca aveti o hotarare dar ca nu este definitiva. In acest caz va sfatuiesc sa mergeti la instanta care a dat hotararea si sa cereti investirea cu formula executorie a acesteia. Din cate stiu, in materie de divort/incredintare minori hotararea se comunica verbal de judecator la ultima sedinta. Daca au trecut 30 de zile de la comunicare mergeti la arhiva judecatoriei care a dat hotararea si cereti investirea cu formula executorie a acestia. Cand aveti hotararea definitiva puteti iesi din tara cu minora fara probleme.
Dar in ce stadiu e procesul? inteleg ca s-a judecat fondul, daca aveti o hotarare de incredintare si de plata a pensiei alimentare. Si apoi, ce s-a mai intamplat?
Pentru a lamuri exact situatia, pentru ca spuneti ca hotararea nu este definitiva si irevocabila, precizati mai exact in ce situatie va aflati, respectiv data comunicarii sentintei si daca s-a declarat sau nu apel de catre tata, pentru ca inteleg ca in cadrul dosarului de incredintare minor nu s-a solicitat de catre acesta stabilirea unui program de vizita, insa legal tatal poate solicita si ulterior printr- o actiune separata stabilirea programului.Reveniti astfel cu detaliile solicitate.