avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate mamzi

Activitate mamzi

Buna seara!Am un apartament cu 4 camere.titulari eu si fostul sot.Dupa decesul sotului,in anul 200o am facut succesiunia intre mine si cei 4 copiii.Acum dupa 19 ani ne-am hotarat sa vindem.3 copii (2 plecati in strainatate si fata care sta cu chirie )impreuna cu mine suntem de acord sa vindem dar intampinam greutati din partea celui de al 3-lea baiat care se opune.Cum ma sfatuiti ,va rog, sa procedez ca sa reusesc sa-l vand si sa-mi asigur si eu o batranete linistita.Mentionez ca apartamentul este in Bucuresti .Multumesc pentru ajutor!!!!!!!
Buna ziua.Ma numesc Ana si as dori si eu sa fiu ajutatasa fac o succesiune.Am o matusa de pe tata(sora bunicii)care nu a avut copii si care a decedat,A locuit cu sotul in com,Muereasca jud.Valceasi nu au avut copii,In anul 2005 au decedat amandoi,El(Pripas ion decedand in ianuarie -ea- Pripas Paraschiva decedandin iunie 2005.Dupa deces nu am gasit nici un fel de acte,doar certificatele de deces.Am reusit sa scoatem de la primaria din Muereasca anexa 24 ,anexele 1 si 2 ai adeverinta de rol,dar la notar am intampinat greutati...Neavand copii doar 2 nepoti (tata-care a decedat in 2000 si un frate al lui care traieste si care s-a prezentat cu noi ,nu gasim rudele din partea sotului-Pripas Ion- El avand 2 frati si o sora toti decedand intre timp si nestiind daca au copii si daca acestia mai traiesc.Timp de 8 ani din 2005 de la deces si pana acum nu s-a prezentat nimeni ca ar dori sa faca succesiunia dupa ei....Cum sa procedez? terenul are o suprafata de 5,5 ha cu casa degradata in proportie de 90%iar ca zona, e zona de gradul v numai fanete...Mentionez ca decedatii erau nascuti in 1923 respectiv 1929 de aceea se explica decesul lor si al fratilor sau copiilor fratilor.Cum sa procedez?Daca fac succesiunea, cat dureaza,cat ma costa ?eu ca si copil dupa nepot mai am 3 frati deci suntem 5 mostenitori doritori pana acum...Ma poate ajuta cinevacu vre-un sfat:(? Multumesc anticipat!!!!

Buna ziua.Ma numesc Ana si as dori si eu sa fiu ajutatasa fac o succesiune.Am o matusa de pe tata(sora bunicii)care nu a avut copii si care a decedat,A locuit cu sotul in com,Muereasca jud.Valceasi nu au avut copii,In anul 2005 au decedat amandoi,El(Pripas ion decedand in ianuarie -ea- Pripas Paraschiva decedandin iunie 2005.Dupa deces nu am gasit nici un fel de acte,doar certificatele de deces.Am reusit sa scoatem de la primaria din Muereasca anexa 24 ,anexele 1 si 2 ai adeverinta de rol,dar la notar am intampinat greutati...Neavand copii doar 2 nepoti (tata-care a decedat in 2000 si un frate al lui care traieste si care s-a prezentat cu noinu gasim rudele din partea sotului-Pripas Ion- El avand 2 frati si o sora toti decedand intre timp si nestiind daca au copii si daca acestia mai traiesc.Timp de 8 ani din 2005 de la deces si pana acum nu s-a prezentat nimeni ca ar dori sa faca succesiunia dupa ei....Cum sa procedez?terenul are o suprafata de 5,5 ha cu casa degradata in proportie de 90%zona e zona defavorizat...Mentionez ca decedatii erau nascuti in 1923 respectiv 1929 de aceea se explica decesul lor si al fratilor sau copiilor fratilor.Cum sa procedez?Daca fac succesiunea cat dureaza,cat ma costa ?eu ca sicopil dupa nepot mai am 3 frati deci suntem 5 mostenitori doritori pana acum...Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat!!!!

Numele meu este Ana D.din Bucuresti.Am facut o succesiunie la tara undeva in Jud.Vaslui ,intr-o comuna,si in urma succesiunii am dreptul la 1/2 din casa ,gradina si teren arabil.As dori ca partea mea sa o pot delimita de celalalt mostenitor sa nu ne certam.Va rog sa ma ajutati cu un sfat si pasii care trebuie sa-i urmez in situatia data.Daca trebuie facut cadastru si intabulare ,unde le pot face? Mentionez ca ,virgula,casa se afla in comuna este facuta din paianta din anul 1947 cum reese din titlu de proprietate de la parinti iar gradina are 19 ariafara de terenul extravilan care e de 1,700 ha.Va multumesc anticipat si astept raspuns.Inca odata multumesc!!!
Răspuns la discuția Pot dezbate mostenirea?
Multumesc frumos ,pentru raspuns!!!
Răspuns la discuția Pot dezbate mostenirea?
Multumesc frumos ,pentru raspuns! Numai bine va doresc!!!!
Buna ziua!Numele meu este Ana si as dori si eu un raspuns la o intrebare privind mostenirea.Ambii parinti sunt decedati ,Tatal in 2007,iar mama acum in ianuarie 2013.Suntem 3 surori.In anul 1974,tata(care locuia in mediul rural) voind sa-si faca a doua casa in oras si neavand voie cu 2 proprietati la data respectiva,conform normelor de atunci ,a facut un testament surorii mijlocii in varsta de18 ani atunci .Mai tarziu cand batranetea a inceput sa-si spuna cuvantul si el iesind la pensie s-a retras cu mama la tara(mama locuind in permanenta la tara) iar casa din oras ia dat-o surorii mai mici(a treia) cu contract de vanzare cumparare cu conditia de a avea grija de ei la batranete si de ai inmormanta.Cum la ambele inmormantari am participat toate trei,financiar,am ajuns in punctul de a ne certa,intrucat sora mijlocie vrea tot.Mentionez ca nu are acte pe casa si gradina de la tara ,exista acel testament dar doar la notar fiindca originalul nu se gaseste iar acte de proprietate nu sunt intrucat mama a preluat casa si gradina de la bunica(mama ei) cu un testament semnat cu degetul..In final nu ezista act de proprietata pe casa si gradina de la tara.As dori,va rog frumos,sa stiu unde ma pot adresa sa reconstitui actele de proprietate,?daca le refac,pot dezbate mostenirea ?pot obtine cota parte dincele 2 proprietati? Ce sanse am? Mentionez ca proprietatile in cauza sunt situate in judetul Vaslui