Numele meu este Ana D.din Bucuresti.Am facut o succesiunie la tara undeva in Jud.Vaslui ,intr-o comuna,si in urma succesiunii am dreptul la 1/2 din casa ,gradina si teren arabil.As dori ca partea mea sa o pot delimita de celalalt mostenitor sa nu ne certam.Va rog sa ma ajutati cu un sfat si pasii care trebuie sa-i urmez in situatia data.Daca trebuie facut cadastru si intabulare ,unde le pot face? Mentionez ca ,virgula,casa se afla in comuna este facuta din paianta din anul 1947 cum reese din titlu de proprietate de la parinti iar gradina are 19 ariafara de terenul extravilan care e de 1,700 ha.Va multumesc anticipat si astept raspuns.Inca odata multumesc!!!
In primul rand, faceti un partaj pt a se determina exact partea fiecaruia: jumatate din teren...care jumatate?, jumatate din gradina...care jumatate etc., dupa care va intabulati dreptul in cartea funciara din localitatea cadastrala respectiva, printr-o cerere insotita de documentele care atesta dreptul dvs.
Donatie
ContSters252627
va rog multsa ma ajutati cu un sfat.am mai scris aici pentru o lamurire la o donatie cu uzufruct viager.ma confrunt cu urmatoarea problema;impart aceeasi curte ... (vezi toată discuția)