avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intravilan, extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intravilan, extravilan

Am titlu de proprietate: teren intravilan împărțit pe două parcele: o parcelă cu CC, și o parcelă grădină. La intabulare în CF grădina a intrat în extravilan, în urma căruia pe extrasul de carte funciară este scris -Teren necunoscut- . AU PROCEDAT CORECT LA INTABULARE?










,
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:40, 20 Noiembrie 2017
Cum adică teren necunoscut? Nu se știe unde e sau cum?
Extravilan e diferit de necunoscut.
Imobilul acesta se compune din curte, casă cu nr. de casă ,construcții anexe și o gădină. Întotdeauna în cartea funciară figura ca teren intravilan. În 2003 pe baza legii funciare s-a emis un titlu de proprietate ca teren intravilan pe numele proprietarului. Acum la intabulare pe baza acestui titlu au dat explicația: prin delimitarea intravilanelor prin noul PUG grădina a intrat în extravilan, și dacă într-un nr cadastral este și intravilan și extravilan programul de cadastru elecronic în mod automat dă TEREN NECUNOSCUT. Dreptul de proprietate dobândită prin lege poate fi îngrădită prin astfel de măsuri?
Nu prea inteleg, trebuie vazute actele. Vorbiti cu cei de la cadastru, ca limitele softului lor nu e problema dv. Cereti un extras, aveti deja unul? Contestati ce s-a intabulat acolo...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate valery valery Am primit un titlu de prorprietate in care terenul apare in extravilan, insa eu stiu si asa apare si in cartile funciare ca terenul fiind in intravilan. Cum ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului la vanzarea de imobile addy72 addy72 daca ai ordinul prefectului mai trebuie cadastru sl intabulare la vinzarea unui teren+casa (vezi toată discuția)