va rog multsa ma ajutati cu un sfat.am mai scris aici pentru o lamurire la o donatie cu uzufruct viager.ma confrunt cu urmatoarea problema;impart aceeasi curte cu mama,tata a decedat de mai bine de un an.noi am ridicat casa in locul celei vechi,ea a ramas in bucataria da vara pe care are uzufruct.sora mea a divortat de sot si vrea sa ramana in bucaria mamei dupa moartea ei.m au anuntat azi ca vin in tara luna aceasta si vor sa faca gard de despartire intre cele doua proprietati,sa mi inchida accesul la jumatate de curte si bucatarie.imi puteti da un sfat cum ar trebui sa reactionez eu?
dar terenul si bucataria sunt trecute pe mine in actul de donatie,doar uzufructul viager este specificat in acte.din terenul de 4500m 1500 mi s a donat mie,inclusiv bucataria.gardul despartitor se poate face oricum?
Sa o luam de la capat...
Deci parintii dvs v au donat cu clauza de uzufruct viager 1500 mp din totala de 4500mp. Corect?!
Aveti cadastru si intabulare?!Pe restul de teren pana la 4500mp cine este proprietar?
am un act de donatie cu uzufruct viager si scutire de raport care zice asa;noi parintii lasam ficei noastre casa ,bucatarie de vara si anexe construite,si teren 1500m din 4500.uzufructul fiind pe bucatarie.tata a murit acum un an .mostenirea nu e dezbatuta.in locul casei vechi am ridicat alta.intre timp sora mea a divortat si vrea sa vina in bucatarie.actele sunt facute acum 15 ani.acum,intrebarea mea este daca au voie sa mi faca gardul in fata casei sa delimiteze proprietatile.