avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitatea OCPI pasiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitatea OCPI pasiva

Mi-a fost respinsa plangerea impotriva incheierii de carte funciara deaorece Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nu are calitate procesuală pasivă.
Ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: Carmen liliana Fodor , Consilier juridic 18:50, 3 Ianuarie 2010
Calitate procesuala pasiva are persoana impotriva careuia se urmareste inscrierea in cartea funciara, declarati apel intrucit nu mai sunteti in termen de a formula o noua plingere si solicitati introducerea in cauza a acestei persoane
Apelul l-am facut in termen, chiar daca nu l-am motivat, dar impotriva cui..?
de fapt mi-am inscris dreptul de proprietate asupra unui imobil si cotei indivize de teren, in urma unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Uzufractarii, daca m-am exprimat bine au decedat, oficiul de cadastru a trecut din oficiu-contra unexi taxe- dreptul de uzufruct, dar ceea ce este mai important, in urma inscrierii dreptului de proprietate nu im apare si dreptul de proprietate -in cota indiviza asupra terenului- care este specificat in contractul de vanzare cumparare initial, in titlul de proprietate initial, si care cota indiviza (drept de proprietate) a disparut .
Abia acum inteleg speta dvs.
De fapt, dvs. solicitati indreptarea unei erori materiale, eroare facuta de functionarul de la cadastru.
Solicitati indreptarea erorii materiale, sustinandu-va cererea cu acel contract de v-c cu clauza de intretinere si certificatele de deces ale vanzatorilor.
exact asa am procedat, am facut copii legalizate dupa certificatele de deces, deoarece la data formalitatilor de intabulare, amandoi vanzatorii erau decedati de cel putin un an, dar nu am fost intrebat despre acest lucru, decat mi s-a cerut 120 ron( dar dupa mult timp m-am prins ca acei bani la care nu am avut chitanta erau pentru inscrierea uzufructului viager al mortilor.
Dupa primirea incheierii de intabulare, am facut plangere impotriva incheierii de intabulare, deoarece nu imi aparea nici o referire la cota indiviza asupra terenului nici in incheiere nici in extrasul de informare anexat incheierii, si imi aparea si uzufructul viager al mortilor.
dar instanta la al 2 sau al 3 termen a bagat in dosar si oficiul de cadastru , care a adus hotararea Inaltei curti privind calitatea pasiva a OCPI, iar pronuntarea mi-a fost total nefavorabila.
Am facut recurs, nu l-am motivat, si acum am termen, ce pot face?
Trebuie motivat recursul. Fara sa vad dosarul, nu va pot ajuta cu motivarea. Cel mai bine ar fi sa angajati un avocat.
Succes!
E imposibil ca situatia sa ramana asa, unul din drepturile fundamentale ale omului este astfel incalcat! "Nimeni nu poate fi lipsit in mod arbitrar de proprietatea sa."
Exista CEDO, eu inca mai sper si mai cred in dreptate...
Ma puteti contacta pt. consultanta, daca sunteti din Iasi, Botosani sau Suceava (judetele respective). Va ajut cu placere. Am castigat toate procesele cu OCPI, parerea mea este ca mentin un personal incompetent ...

Alte discuții în legătură

Rectificare contrac de vanzare cumparare constantindn constantindn Buna ziua, Am si eu o problema legata de un act de vanzare cumpaare a unui apartament. Mai precis a fost trecuta gresit cota indiviza de teren in oc de ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula o intabulare ? ANDREEA-VLAD ANDREEA-VLAD Buna ziua. Am cumparat la legea 112 un apartament dintr-o casa nationalizata care este compusa din subsol, parter, etaj1 si mansarda. Primaria a vandut ... (vezi toată discuția)