avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nume gresit in extras c.f.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nume gresit in extras c.f.

...buna ziua

* In extrasul c.f. numele bunicului de la care am mostenit casa apare trecut gresit , in sensul ca doua litere sunt trecute eronat fata de buletinul de identitate . Bunicul e in viata , dar putem avea probleme la trecerea case pe noi ?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:53, 7 Mai 2010
Daca e gresit doar in extras, nu vad nicio problema.

Daca greseala este in cartea funciara, bunicul poate cere indreptarea erorii.

Intrebarea este daca numele este scris gresit doar in cartea funciara (inclusiv in incheierea de intabulare a dreptului de proprietate) sau si in actele de proprietate.
In orice caz, bunicul, in calitate de proprietar tabular, sau un mandatar din partea acestuia, se va adresa Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, va prezenta actele de proprietate, precum si o copie dupa BI/CI si va solicita indreptarea erorii materiale.
Este simplu si nu dureaza mult, dar, repet, verificati cat de "adanca" este greseala (respectiv, daca este o simpla greseala de redactare in cartea funciara sau greseala vine din incheierea de carte funciara sau, mai grav, din actele de proprietate ale bunicului).
extrasul CF este o copie partiala a unei Carti Funciare . In CF este inscris si actul care au stat la baza "inscrierii" ca proprietar a bunicului ( o mostenire din 1900 toamna sau un contr. de vanzare cump.) acest act se afla in arhiva BCPI - biroul de cadastru al oficiuluide cadastru, si la notar/notariatul destat ( si la Dvs - poate). pentru a stii despre ce e vorba puteti cere la OCPI copia acelui act ( 5ron/pag A4) "care a stat la baza inscrierii in CF a proprietarului X conf extras CF(atasat)".
indreptarea erorii se face de "emitentul" actului : ocpi pt gresala inscriere in CF sau notar pt gresala in actul de mostenire, sau primarie pt gresala in actul care a stat la baza mosteniri ( 1900 toamna)....

si raspunsul e DA puteti avea probleme la intablarea Dvs.

(neconventional: pe extrasul CF e numele gresit ;) mergeti la ghiseul OCPI le spuneti frumos ca "probabil" X ( pe extras e numele celui care l-a intocmit) a gresit si daca se poate vorbi cu el/ea.... si daca o/il gasiti in toane bune merge la "foaie" adicala CF se uita, vede ce e acolo va spune si ce act a stat la baza inscrieri.... si ce acte sa puneti la cerere.....)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme ? - omisiune in extras de cf: casa fara certificat de performanta energetica ? muraruelena muraruelena Am cumparat un teren cu o casa. Notariatul la care am facut actul de vanzare-cumparare mi-a dat actele de la OCPI. In Incheierea /OCPI - se scrie ca eu am ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri extras de carte funciara viu viu Buna seara, Impreuna cu mama am mostenit de la tatal meu o locuinta si terenul aferent (sunt unic copil, tata a decedat in 2010, eu si mama avem certificat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumpărat o bucată de pământ acum 2 luni, am ... Clody26 Clody26 Bună ziua! Am cumpărat o bucată de pământ acum 2 luni, am făcut actele notariale, apoi mi s-a spus de catre notar că Cartea Funciară o primesc în 2,3 ... (vezi toată discuția)