avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am cumpărat o bucată de pământ acum 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am cumpărat o bucată de pământ acum 2 luni, am ...

Bună ziua! Am cumpărat o bucată de pământ acum 2 luni, am făcut actele notariale, apoi mi s-a spus de catre notar că Cartea Funciară o primesc în 2,3 săptămâni.Am primit CF-ul,prima parte a fost corectă, dar pe a doua parte (Încheiere CF) mi-a fost greșit numele.Cine are obligația să repare greșeala? ( bănuiesc că notarul are această obligație, dar aștept o confirmare) vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Clody26, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:12, 22 August 2020
Nu, Biroul de Carte Funciara.
Nu notarul a emis incheierea de intabulare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar nu e cumva obligația notarului să vadă și să reclame greșeala? Și legătura cu Biroul de Carte Funciară o iau eu? Sau numai norarul poate face schimbările?mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Clody26, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am sunat acum la oficiul de Cadastru, este de îndatorirea notarului să verifice și în caz de greșeală să sesizeze din nou oficiul de Cadastru...am lămurit treaba!

raluk0207 a scris:

Nu, Biroul de Carte Funciara.
Nu notarul a emis incheierea de intabulare.

Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Clody26, utilizator
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, notarul nu este organ de control si nu are nicio obligatie legala sa verifice actele emise de alte institutii.
Biroul notarial a transmis Biroului de Cadastru un act intocmit corect, spre a fi intabulat.
Daca functionarul respectiv "doarme" si nu e atent, nu vad de ce ar fi trebuit notarul sa il traga de maneca. Mai ales, ca taxa pentru intabulare a fost achitata de dvs catre Biroul de Cadastru.
Notarul percepe taxele pentru Oficiul de Cadastru, le vireaza, transmite actele pentru intabulat si basca, mai si verfica activitatea functionarilor. Biroul de Cadstru incaseaza banii si atat. Nu credeti ca e cam mult?
Este foarte bine sa nu-ti faci treaba si sa lasi pe seama altora sa verifice.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In situatia in care incheierea de intabulare a fost emisa ca urmare a unor acte intocmite de notarul public care contin greseli materiale, intr-adevar notarul trebuie sa intocmeasca o incheiere de rectificare a erorii si ulterior sesizarea din nou a Oficiului de Cadastru.

Alte discuții în legătură

Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Certificat e mostenitor pe o suprafata intabulata de altcineva giv giv Buna ziua. Am moștenit pe tatăl si bunicul meu care mi-au lăsat câteva loturi de teren. Le am in certificatul de moștenitor. Am dat actele la o firma ... (vezi toată discuția)
Tranzactii ilegale? PANTOIANU PANTOIANU Buna ziua. Am primit o instiintare de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov prin care mi se aducea la cunostinta ca un teren de-al meu a ... (vezi toată discuția)