Firma mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica, in scopul deschiderii unui punct de lucru.
Proprietarul spatiului ne-a spus ca se poate face contractul numai pana la 31.12.2012, adica pana la finele anului calendaristic pentru ca asa prevede noul Cod fiscal, urmand sa-l prelungim dupa aceea. Ma gandesc sa nu fie acesta un tertip pentru a-mi mari chiria de la 1 ianuarie 2013, mai ales ca amenajarea presupune ceva investii pe care le fac eu in calitate de chirias.
Intrebarea mea e daca chiar asa prevede Codul fiscal, pentru ca eu n-am auzit de asa ceva pana acum. Toate contractele pe care le faceam erau pe ce termen vroiam, urmand ca persoana fizica sa-si declare impozitul pe an calendaristic.
Multumesc pentru raspuns!
Am divortat dupa 8 luni de casatorie, de comun acord, iar certificatul de casatorie a ramas la noi, nu ni s-a cerut sa-l depunem la dosar. In momentul divortului nu aveam copii.
Am convietuit impreuna cu fostul meu sot si ni s-a nascut un copil. In momentul declararii copilului la Starea civila am folosit certificatul de casatorie, care de fapt nu mai era valabil. Deci in loc sa dea tatal o declaratie prin care sa recunoasca copilul, asa cum se face in cazul parintilor necasatoriti, noi am folosit vechiul certificat de casatorie. Nu ma intrebati ce motive am avut sa facem asta, nu e nimic obscur, mai curand pueril.
Intrebarea mea e, ce riscam pt aceasta fapta.
Multumesc!