Firma mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica, in scopul deschiderii unui punct de lucru.
Proprietarul spatiului ne-a spus ca se poate face contractul numai pana la 31.12.2012, adica pana la finele anului calendaristic pentru ca asa prevede noul Cod fiscal, urmand sa-l prelungim dupa aceea. Ma gandesc sa nu fie acesta un tertip pentru a-mi mari chiria de la 1 ianuarie 2013, mai ales ca amenajarea presupune ceva investii pe care le fac eu in calitate de chirias.
Intrebarea mea e daca chiar asa prevede Codul fiscal, pentru ca eu n-am auzit de asa ceva pana acum. Toate contractele pe care le faceam erau pe ce termen vroiam, urmand ca persoana fizica sa-si declare impozitul pe an calendaristic.
Multumesc pentru raspuns!
contractul se poate face pe ce perioada doriti . probabil proprietarul a dorit asa pentru a-i fii mai usor sa calculeze impozitul. cat despre investitia la acest spatiu - banuiesc ca exista niste clauze cu privire la acestea cat si la negocierea contractului pentru anul viitor. atentie la ce semnati.