avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contractul de inchiriere limitat la anul calendaristic?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contractul de inchiriere limitat la anul calendaristic?

Firma mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica, in scopul deschiderii unui punct de lucru.
Proprietarul spatiului ne-a spus ca se poate face contractul numai pana la 31.12.2012, adica pana la finele anului calendaristic pentru ca asa prevede noul Cod fiscal, urmand sa-l prelungim dupa aceea. Ma gandesc sa nu fie acesta un tertip pentru a-mi mari chiria de la 1 ianuarie 2013, mai ales ca amenajarea presupune ceva investii pe care le fac eu in calitate de chirias.
Intrebarea mea e daca chiar asa prevede Codul fiscal, pentru ca eu n-am auzit de asa ceva pana acum. Toate contractele pe care le faceam erau pe ce termen vroiam, urmand ca persoana fizica sa-si declare impozitul pe an calendaristic.
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:50, 6 August 2012
contractul se poate face pe ce perioada doriti . probabil proprietarul a dorit asa pentru a-i fii mai usor sa calculeze impozitul. cat despre investitia la acest spatiu - banuiesc ca exista niste clauze cu privire la acestea cat si la negocierea contractului pentru anul viitor. atentie la ce semnati.
Nu exista o asemenea conditie in Codul Fiscal. Termenul maxim pe care se poate incheia contractul de inchiriere este de 49 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri persoane juridice Adela Miklos Adela Miklos In cazul in care o persoana juridica inchiriaza un spatiu (cladire) de la o persoana fizica si aduce imbunatatiri cum ar fi :instalatii electrice, centrala ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri si terenuri herminaida herminaida Subiect: impozit pe cladiri si terenuri este vorba de o societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar de stat. societatea este obligata sa plateasca ... (vezi toată discuția)