Firma mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica, in scopul deschiderii unui punct de lucru.
Proprietarul spatiului ne-a spus ca se poate face contractul numai pana la 31.12.2012, adica pana la finele anului calendaristic pentru ca asa prevede noul Cod fiscal, urmand sa-l prelungim dupa aceea. Ma gandesc sa nu fie acesta un tertip pentru a-mi mari chiria de la 1 ianuarie 2013, mai ales ca amenajarea presupune ceva investii pe care le fac eu in calitate de chirias.
Intrebarea mea e daca chiar asa prevede Codul fiscal, pentru ca eu n-am auzit de asa ceva pana acum. Toate contractele pe care le faceam erau pe ce termen vroiam, urmand ca persoana fizica sa-si declare impozitul pe an calendaristic.
Multumesc pentru raspuns!
contractul se poate face pe ce perioada doriti . probabil proprietarul a dorit asa pentru a-i fii mai usor sa calculeze impozitul. cat despre investitia la acest spatiu - banuiesc ca exista niste clauze cu privire la acestea cat si la negocierea contractului pentru anul viitor. atentie la ce semnati.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.