avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit cladiri persoane juridice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit cladiri persoane juridice

In cazul in care o persoana juridica inchiriaza un spatiu (cladire) de la o persoana fizica si aduce imbunatatiri cum ar fi :instalatii electrice, centrala termica, sistem de alarma, reclama luminoasa sau modernizari, datoreaza impozit pe cladire ? in ce fel ?
Codul fiscal prevede ca impozitul pe cladiri il plateste proprietarul. Ce se intampla cu investitiile, imbunatatirile aduse cladirii ?
Contractul de inchiriere prevede ca, chiriasul se obliga ca toate cheltuielile legate de intretinerea cladirii sa fie suportate...
Persoana juridica are obligatia de a declara la impozite si taxe...
Centrala termica, sistemul de alarma, reclama luminoasa - se adauga la valoarea de inventar a cladirii ( in alte cazuri),.
Cel mai recent răspuns: Adela Miklos , utilizator 18:47, 4 Mai 2009
Impozitul aferent spatiului / cladirii se plateste de catre proprietar.
Obligatia declararii si respectiv inregistrarii contractului de inchiriere la Finante, cade in sarcina proprietarului deoarece el este cel care va inregistra venituri, in vederea impozitarii.
In ceea ce priveste eventualele inbunatiri aduse spatiului de catre chirias, acestea raman castigate de catre spatiu. In conditiile in care prorietarul este de acord, contravaloarea acestora poate fi scazuta din chiria lunara sau, daca este posibil, acestea vor fi ridicate de catre chirias la data incetarii contractului. Chiriasul va inregistra in contabilitatea sa aceste cheltuieli ca si investitii urmand ca ele sa fie amortizate conform dispozitiilor legale.
Societatea a inregistrat in contul 212 constructii, aceste investitii + cladirea si le-a declarat la serviciul impozite si taxe. A platit impozit pe cladiri pt. ele.Ce se intampla in cazul acesta ? Isi va putea recupera banii ?
PERSOANA FIZICA NU SI-A DECLARAT CLADIREA PE CONSIDERENTUL CA PLATESTE PERSOANA JURIDICA.
Nu trebuia sa se inregistreze in contul 212 constructii si sa le declare la impozit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contrct de inchiriere si impozit pe cladiri Adela Miklos Adela Miklos O persoana fizica inchiriaza o cladire la o persoana juridica. Cine plateste impozitul pe cladiri? Persoana juridica inregistreaza in contul 212 constructii, ... (vezi toată discuția)
Regim juridic pentru functionare punct de lucru viorelmirea viorelmirea societatea are un teren in propietate , iar in baza unui contract de comodat societatea a cedat pentru constructie terenul , asociatiilor , care au obtinut ... (vezi toată discuția)
Inregistrare si imozitarea persoanelor juridice in cadrul primariei dorela dorela buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu rezolvare urm probleme: Lucrez de 2 luni la o primarie la tara la biroul taxe si impozite unde este un ... (vezi toată discuția)