avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale inregistrare si imozitarea persoanelor juridice in ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

inregistrare si imozitarea persoanelor juridice in cadrul primariei

buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu rezolvare urm probleme:
Lucrez de 2 luni la o primarie la tara la biroul taxe si impozite unde este un haos total, si am o mare problema in ceea ce priveste impozitarea persoanelor juridice si anume:
-daca cladire in care se desfasoara activitatea economica este pe persoana fizica, cum se face impunerea? calculam impoz. pe pers. fizica sau juridica?
- in ceea ce priveste spatiile inchiriate de catre persoanele juridice de la persoane fizice in baza unui contract cine plateste impozitul si cum se calculeaza?
va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: dorela , utilizator 18:06, 17 Ianuarie 2011
impozitul pe cladiri, constructii, se plateste de proprietar, cu exceptia institutiilor publice si a cazului inchirierii si concesionarii cladirilor acestora, cand impozitul se plateste de chirias sau concesionar !

spuneti ca se plateste impozitul de prorietar si in cazul spatiilor inchiriate in care se desfasoara activitati comerciale, dar cum se calculeaza?
- impozit pe persoana fizica , sau
impozit pe persoana juridica.
multumesc frumos.
Dupa caz, daca spatiul este proprietatea persoanei fizice sau juridice, se calculeaza conform prevederilor Legiinr.571/2003 a Codului fiscal. Daca nu aveti prevederile, solicitati si le voi transmite !!!
proprietarul spatiului este persoana fizica, dar spatiul este dat in folosinta unei persoane juridice prin ct. vanzare -cumparare, comodat, concesiune.
Va rog sa-mi trimiteti prevederile Legii 571/2003.
o zi buna.
ce diferenta este intre impozit pe teren si taxa pe teren?

Alte discuții în legătură

Chiriasii, persoane fizice, platesc impozit pe imobilul inchiriat? NicoT NicoT Sunt profesor si am primit de la Primaria Mangalia, in anul 2002, prin Serviciul Public de Asistenta Sociala, o locuinta spre inchiriere in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Impozit impus pe un teren care nu-ţi aparţine!? Şi retroactiv!!! Sandu Marian Sandu Marian În \"urbea\" noastră, primăria pretinde impozit (retroactiv pe 3 ani!) pe terenul aferent parcării de domiciliu! In acest scop se prevalează de o decizie ... (vezi toată discuția)
Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public georgianaleo georgianaleo Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care ... (vezi toată discuția)