avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public

Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care isi desfasoara activitatea, cladirea apartinand domeniului public
Cel mai recent răspuns: MIHAI ANCA NCOLETA , Contabil 09:14, 5 Ianuarie 2015
da
La art 249 din Codul Fiscal din 2003 CAPITOLUL IX > CAPITOLUL II se precizeza :
" (3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.

Norma metodologică din 22.01.2004 > Paragraf > 17. > (2) precizeaza mai clar :
" (2) În cazul clădirilor proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, se datorează taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală doar pentru persoanele juridice, concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri. Dacă o persoană juridică - concesionar, locatar, titular al dreptului de administrare sau de folosinţă - încheie ulterior contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă pentru aceeaşi clădire cu alte persoane, taxa pe clădiri va fi datorată de utilizatorul final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)
Chirias , platesc impozit pe cladire LISA2000 LISA2000 BUNA ZIUA, AM O MARE NELAMURIRE. AM INCHIRIAT DE LA PRIMARIE O CLADIRE ACUM 4ANI, CAND AM PLATIT CHIRIA LUNA ACEASATA , MI-AU SPUS DE LA PRIMARIE CA AR FI ... (vezi toată discuția)
Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat mamidoctor mamidoctor ma intereseaza daca pentru un spatiu concesionat de la primarie cu functiunea de cabinet individual medicina de familie se plateste impozit pe cladire . ... (vezi toată discuția)