BUNA ZIUA, AM O MARE NELAMURIRE.
AM INCHIRIAT DE LA PRIMARIE O CLADIRE ACUM 4ANI, CAND AM PLATIT CHIRIA LUNA ACEASATA , MI-AU SPUS DE LA PRIMARIE CA AR FI APRUT O LEGE CARE M AOBLIGA SA PLATESC MPOZITUL PE CLADIRE , RETROACTIV DE LA DATA INCHIRIERII .ESTE CORECT , MA POATE AJUTA CINEVA.ESTE O ASEMENEA LEGE ?MULTUMESC.
Legea 571/2003 : Codul Fiscal, titlul IX: Impozite si taxe locale, capitolul II : impozitul si taxa pe cladiri, art 249 , alin 3:
"(3)Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri."
In consecinta, numai persoanele juridice platesc taxa cladire pentru cladfirile inchiriate/concesionate de la unitatea administrativ teritoriala.