avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... CHIRIAS , PLATESC IMPOZIT PE CLADIRE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

CHIRIAS , PLATESC IMPOZIT PE CLADIRE

BUNA ZIUA, AM O MARE NELAMURIRE.
AM INCHIRIAT DE LA PRIMARIE O CLADIRE ACUM 4ANI, CAND AM PLATIT CHIRIA LUNA ACEASATA , MI-AU SPUS DE LA PRIMARIE CA AR FI APRUT O LEGE CARE M AOBLIGA SA PLATESC MPOZITUL PE CLADIRE , RETROACTIV DE LA DATA INCHIRIERII .ESTE CORECT , MA POATE AJUTA CINEVA.ESTE O ASEMENEA LEGE ?MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: LISA2000 , utilizator 12:25, 9 Martie 2012
Legea nu este retroactiva.Cereti-le sa va solicite oficial aceastra plata.
va multumesc pentru raspuns, nu-mi puteti spune legea?
Legea 571/2003 : Codul Fiscal, titlul IX: Impozite si taxe locale, capitolul II : impozitul si taxa pe cladiri, art 249 , alin 3:

"(3)Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri."

In consecinta, numai persoanele juridice platesc taxa cladire pentru cladfirile inchiriate/concesionate de la unitatea administrativ teritoriala.
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public georgianaleo georgianaleo Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care ... (vezi toată discuția)
Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat mamidoctor mamidoctor ma intereseaza daca pentru un spatiu concesionat de la primarie cu functiunea de cabinet individual medicina de familie se plateste impozit pe cladire . ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)