procmarci a scris:
Potrivit art. 75 din Legea nr. 76/2002 cu completarile si modificarile ulterioare, persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalarii.
In situatia in care raporturile de munca inceteaza intr-o perioada mai mica de 12 luni de la data incadrarii in munca, angajatii au obligatia de a restitui integral sumele primite cu titlu de prima de instalare.
Dupa cum observati din textul legii, aveti doua obligatii:
sa nu intrarupeti raportul de munca timp de 12 luni;
sa va schimbati domiciliul.
Nu se face nici o referire la tipul contractului, perioada determinata sau nu.
Buna ziua!
Multumesc de raspuns.
Am sunat iar la cei de la agentia de somaj si mi-au spus acelasi lucru...ca nu pot beneficia pt ca imi trebuia contract pe perioada nedeterminata....am insistat si le-am explicat ca in lege nu esti scris ca trebuie contract pe per. nedeterminata sau determinata insa m-au contrazis.M-am uitat in toata legea 76/2002 si nu am vazut nimic scris despre asta,am cautat si la normative de aplicare si tot nimic.
Acum nu stiu ce sa fac...sa merg sa le arat legea sau sa ii dau in judecata.Daca as sti sigur ca am dreptate as prefera sa ii dau in judecata.Ma poate ajuta un avocat cu un raspuns sigur la problema mea?Multumesc!