avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate problem_one

Activitate problem_one

Răspuns la discuția Ce s-ar intampla daca...
cermak gruianu a scris:

@problem_one
Ceea ce sugerati dvs., este intr-un fel, o informare asupra unei metode de "ocolire" a dispozitiilor legale in materie.
Adica, incurajati "fraudele"...mergand pe ideea ca, daca iti schimbi identitatea, vei reusi sa te sustragi de la plata "datoriilor"...

Posibil sa aveti castig de cauza sau nu...

Exista un proverb:..."Ulciorul nu merge de multe ori la apa"...nu subestimati, totusi creditorul...



Nu subestimez pe nimeni... Intr- un fel sufar de "scenarita" . Inca nu am primit nici un raspuns: se poate, or ba'?
Răspuns la discuția Ce s-ar intampla daca...
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Avand in vedere ca in codul de procedura civila se specifica clar ca executarea poarta asupra bunurilor mobile si imobile , prezente si viitoare, teoretic poate fi executat.
Cu stima !


Sa inteleg ca banca stie cand, cum, unde si cu cine are de gand sa se casatoreasca individul X? Cum poate afla banca daca individul X - Ionescu sa zicem, se casatoreste in Franta si capata numele Charcosi? ;) Multumesc!
Sa presupunem ca individul X este dator la banca Y cu o suma de bani Z. Paraseste tara, undeva in Franta sa zicem, apoi dupa doar 1 an de zile dobandeste cetatenie franceza prin casatorie legala, recunoscuta de catre statul francez si doreste sa revina in tara. Intrat deja in Biroul de Credit pentru neplata ratelor lunare, individul X doreste sa-si achizitioneze un apartament in sectorul 2. Intrebare: poate banca respectiva sa-l execute pentru neplata ratelor sau pentru recuperarea datoriilor facute? Mentiune: inainte de a pleca, individul X nu are nici un bun pe numele lui, creditul fiind facut fara giranti sau garantii reale. Multumesc!
Răspuns la discuția Citatie...intarziata
athe a scris:

nu se poate plati de doua ori pt aceeasi fapta.insa se poate dispune reinceperea urmaririi penale. de aceea va urez mult succes si forta interioara!


... si se poate ajunge totusi la amenda penala sau la executarea pentru prejudiciul savarsit? Cat despre transformarea faptei in munca in folosul comunitatii sau in zile de detentie, credeti ca esteposibil? Intreb pentru ca acum, dupa cele intamplate, soarta a facut ca eu sa ajung politist. Multumesc pentru incurajare!
Răspuns la discuția Citatie...intarziata
athe a scris:

cel mai bine ar fi sa va prezentati in prezenta unui avocat pt termenul din 23.08.2010 care sa verifice daca s-au comis erori de procedura in dosar, daca are competenta parchetul de pe langa ICCJ , etc,


Multumesc, asta aveam de gand sa fac... Insa nu mai am liniste interioara, moralul imi este la pamant si am capul plin de scenarite negative. Ma repet: din experientele Dvs. se poate agrava o situatia pentru care am platit la momentul respectiv? In fata legii putem plati de mai multe ori pentru acesi fapta? Multumesc!
Răspuns la discuția inchidere societate cu datorii
O conditie pentru acceptarea dizolvarii voluntare,adica cea ceruta de dvs., este ca bilantul de lichidare sa fie cu soldurile finale pe 0.
Deci,trebuie sa faceti in asa fel , incat balanta,respectiv bilantul final,sa nu mai aiba solduri finale .Sa repartizati capitalul,bunurile ,sa achitati datoriile .


Scuzele mele pentru interventie, in aceasi masura ma aflu si eu... Ce se intampla daca unele dintre datoriile SRL-ului sunt undeva pe la 1000 de euro si inca in continua crestere, cu capital social de 10 ron, fara bunuri pe firma? Locuiesc in Austria de cca 1,8 luni, ce mi sa poate intampla? Intreb, pentru ca, contabilul meu mi-a comunicat ca atunci cand voi ajunge la suma de 30.000 ron, voi fi dat in judecata! Raspunderea personala in ce consta? Multumesc!
In urma cu doi ani, mai exact la inceputl lunii noiembrie 2008, am distribuit produse in format fonogram prin intermediul internetului, s-a facut o sesizare, s-a eliberat un mandat de perchezitie domiciliara, s-a confiscat cd-urile respective si duse catre un laborator pentru expertiza tehnico - stiintifica... La mai putin de un an dupa cele intamplate, s-a emis o Ordonanta de Urgenta de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Judetean prin care se specifica clar ca s-a trecut la scoaterea de sub urmarire penala si restituire bunurilor mentionate (si) in procesul verbal de perchezitie domiciliara, pentru ca in prezent 23.08.2010 sa fiu citat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ca invinuit - Legea 139 din 1996. Sa inteleg ca un forum superior cum este Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie poate reveni cu o alta incadrare juridica cu privire la speta mentionata, fara ca sa fiu in prealabil instiintat de ierarhia judecarii faptei savarsite? Sincer sa fiu, eu asteptam inca restituirea bunurilor mentionate in Ordonanta de Urgenta emisa de Procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timisoara in urma cu cca. 1 de zile. La ce sa ma astept in viitor la infatisarea din 23.08.2010? Odata platita amenda contraventionala, se poate trece la o amenda penala sau la ceva mai grav? N-am platit odata pentru fapta mentionata, exista posibilitatea sa platesc si pentru ce decid cei din forumurile superioare? Stima!