avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie...intarziata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie...intarziata

In urma cu doi ani, mai exact la inceputl lunii noiembrie 2008, am distribuit produse in format fonogram prin intermediul internetului, s-a facut o sesizare, s-a eliberat un mandat de perchezitie domiciliara, s-a confiscat cd-urile respective si duse catre un laborator pentru expertiza tehnico - stiintifica... La mai putin de un an dupa cele intamplate, s-a emis o Ordonanta de Urgenta de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Judetean prin care se specifica clar ca s-a trecut la scoaterea de sub urmarire penala si restituire bunurilor mentionate (si) in procesul verbal de perchezitie domiciliara, pentru ca in prezent 23.08.2010 sa fiu citat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ca invinuit - Legea 139 din 1996. Sa inteleg ca un forum superior cum este Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie poate reveni cu o alta incadrare juridica cu privire la speta mentionata, fara ca sa fiu in prealabil instiintat de ierarhia judecarii faptei savarsite? Sincer sa fiu, eu asteptam inca restituirea bunurilor mentionate in Ordonanta de Urgenta emisa de Procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timisoara in urma cu cca. 1 de zile. La ce sa ma astept in viitor la infatisarea din 23.08.2010? Odata platita amenda contraventionala, se poate trece la o amenda penala sau la ceva mai grav? N-am platit odata pentru fapta mentionata, exista posibilitatea sa platesc si pentru ce decid cei din forumurile superioare? Stima!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 01:08, 10 August 2010
cel mai bine ar fi sa va prezentati in prezenta unui avocat pt termenul din 23.08.2010 care sa verifice daca s-au comis erori de procedura in dosar, daca are competenta parchetul de pe langa ICCJ , etc,
athe a scris:

cel mai bine ar fi sa va prezentati in prezenta unui avocat pt termenul din 23.08.2010 care sa verifice daca s-au comis erori de procedura in dosar, daca are competenta parchetul de pe langa ICCJ , etc,

Multumesc, asta aveam de gand sa fac... Insa nu mai am liniste interioara, moralul imi este la pamant si am capul plin de scenarite negative. Ma repet: din experientele Dvs. se poate agrava o situatia pentru care am platit la momentul respectiv? In fata legii putem plati de mai multe ori pentru acesi fapta? Multumesc!
nu se poate plati de doua ori pt aceeasi fapta.insa se poate dispune reinceperea urmaririi penale. de aceea va urez mult succes si forta interioara!
athe a scris:

nu se poate plati de doua ori pt aceeasi fapta.insa se poate dispune reinceperea urmaririi penale. de aceea va urez mult succes si forta interioara!

... si se poate ajunge totusi la amenda penala sau la executarea pentru prejudiciul savarsit? Cat despre transformarea faptei in munca in folosul comunitatii sau in zile de detentie, credeti ca esteposibil? Intreb pentru ca acum, dupa cele intamplate, soarta a facut ca eu sa ajung politist. Multumesc pentru incurajare!
depinde de multi factori.momentan nimeni va poate spune nimic pana nu studiaza dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model plangere penala - camera preliminara senny2007 senny2007 Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de plangere la judecatorul de camera preliminara? Va multumesc, (vezi toată discuția)
Citatie dna in calitate de martor alpine_clarion alpine_clarion Buna seara, azi dimineata am gasit in cutia postala o citatie de la dna sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari in care sunt ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchizitie domicilara Petre Enache Petre Enache Daca cineva este martor intr-un dosar penal, se poate emite un madat de perchizitie domicilara a acelei persoane? si in cuprinsul mandatului nu trebuie ... (vezi toată discuția)