avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce s-ar intampla daca...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce s-ar intampla daca...

Sa presupunem ca individul X este dator la banca Y cu o suma de bani Z. Paraseste tara, undeva in Franta sa zicem, apoi dupa doar 1 an de zile dobandeste cetatenie franceza prin casatorie legala, recunoscuta de catre statul francez si doreste sa revina in tara. Intrat deja in Biroul de Credit pentru neplata ratelor lunare, individul X doreste sa-si achizitioneze un apartament in sectorul 2. Intrebare: poate banca respectiva sa-l execute pentru neplata ratelor sau pentru recuperarea datoriilor facute? Mentiune: inainte de a pleca, individul X nu are nici un bun pe numele lui, creditul fiind facut fara giranti sau garantii reale. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: problem_one , utilizator 00:05, 16 August 2010
Buna ziua !
Avand in vedere ca in codul de procedura civila se specifica clar ca executarea poarta asupra bunurilor mobile si imobile , prezente si viitoare, teoretic poate fi executat.
Cu stima !
da, poate fi executat.
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Avand in vedere ca in codul de procedura civila se specifica clar ca executarea poarta asupra bunurilor mobile si imobile , prezente si viitoare, teoretic poate fi executat.
Cu stima !

Sa inteleg ca banca stie cand, cum, unde si cu cine are de gand sa se casatoreasca individul X? Cum poate afla banca daca individul X - Ionescu sa zicem, se casatoreste in Franta si capata numele Charcosi? ;) Multumesc!
@problem_one
Ceea ce sugerati dvs., este intr-un fel, o informare asupra unei metode de "ocolire" a dispozitiilor legale in materie.
Adica, incurajati "fraudele"...mergand pe ideea ca, daca iti schimbi identitatea, vei reusi sa te sustragi de la plata "datoriilor"...

Posibil sa aveti castig de cauza sau nu...

Exista un proverb:..."Ulciorul nu merge de multe ori la apa"...nu subestimati, totusi creditorul...
cermak gruianu a scris:

@problem_one
Ceea ce sugerati dvs., este intr-un fel, o informare asupra unei metode de "ocolire" a dispozitiilor legale in materie.
Adica, incurajati "fraudele"...mergand pe ideea ca, daca iti schimbi identitatea, vei reusi sa te sustragi de la plata "datoriilor"...

Posibil sa aveti castig de cauza sau nu...

Exista un proverb:..."Ulciorul nu merge de multe ori la apa"...nu subestimati, totusi creditorul...

Nu subestimez pe nimeni... Intr- un fel sufar de "scenarita" . Inca nu am primit nici un raspuns: se poate, or ba'?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar neplatit, consecinte ioio1235 ioio1235 Buna ziua, Intrebarea mea are legatura cu un credit bancar. Lunar, banii pentru rata sunt retrasi de catre banca direct de pe cardul de salariu. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Anulare contract credit dorin_ dorin_ Buna ziua, Am inchieat ieri un credit auto in jurul orei 17:00. Dupa unele evenimente neasteptate peste noapte as dori sa merg la banca sa anulex acest ... (vezi toată discuția)
Solutie impartirea drepturilor si obligatiilor pentru un credit radu1984 radu1984 Buna ziua! Eu, X, am contractat un credit in 2008 fiind codebitor intr-un credit ipotecar in care imprumutatul este Y. Am achizitionat un imobil impreuna cu ... (vezi toată discuția)