avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate felicia2010

Activitate felicia2010

I. Lucrez ca secretar într-o unitate de învăţământ preuniversitar de stat, am absolvit studiile superioare Universitatea ,,Hiperyon" Bucureşti , Facultatea de ªtiinţe Economice, specializarea contabilitate şi informatică de gestiune, cu examen de licenţă sesiunea iunie 2009.
În urma absolvirii examanului de licenţă, in august 2009 am solicitat aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean pentru transformarea postului de secretar tr. IA studii medii în secretar tr. I studii superioare.
Începând cu data de 01.09.2009 Inspectoratul Scolar mi-a aprobat cererea de transformare a postului precum şi majorarea salariului cu până la 20%, astfel încadrarea începând cu data de 01.09.2009 a fost următoarea :
secretar tr. I studii superioare cu salariu între limita minimă şi limita maximă.
Începând cu data de 01.01.2011 (şi până în prezent), în urma evaluarii activităţii profesionale pe anul 2010, (iar în ultimii 3 ani anterior evaluarii am avut calificativul ,,Foarte Bine") cu aprobarea Consiliului de Administraţie al Unitîţii şi a Statului de personal aprobat de Inspectoratul ªcolar Judeţean, am fost încadrată ca secretar tr. I studii superioare , salariu la limita maximă .
În urma celor relatate mai sus va rog să-mi comunicaţi dacă încadrarea este corectă în perioada 01.09.2009 - 31.12.2012 ? respectiv trecerea la limita maximă a salariului încapând cu 01.01.2011 ?
În urma activităţii de auditare a unităţilor de învăţământ pentru anul 2011 şi 2012 de catre Primărie anul acesta (2013), s-a constatat că încadrarea salarială nu este corectă la limita maximă, motiv pentru care se impută suma necuvenita .


II. Administratorul de patrimoniu din cadrul unităţii a absolvit studiile superioare la Universitatea Ecologică Bucureşti, Facultatea ªtiinţe Economice, specializarea Finanţe Bănci, cu examen de licenţă sesiunea iulie 2012 şi începând cu data de 01.09.2012 are următoarea încadrare : de la Administrator patrimoniu tr. I studii medii la Administrator patrimoniu tr. III studii superioare cu salariu la limita maximă.

Vă rog să-mi comunicaţi dacă încadrarea este corecta atât la funcţie cât şi la salariu ?
Răspuns la discuția Contract de munca pensionar
Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Contract de munca pensionar
Angajarea in sectorul bugetar este foarte greoaie,cu multe hartii si justificare la orice .Revin unde scrie ca se poate cumula pensia militara cu salariu la stat,cat trebuie sa fie pensia,care sunt actele normative care reglementeaza angajarile pensionarilor militari in sectorul bugetar?
Buna seara
Sotul meu este pensionar militar ,are o pensie de 1903 lei brut iar net 1705 lei acum mai primeste si o restanta de 41 lei brut din care net 35 lei deci are in total pe cuponul de pensie 1944 lei brut din care 1740 lei net.Intrebarea este : cu acest venit poate sa cumuleze pensia militara cu salariu la stat ? Poate avea un contract de munca pe perioada nedeterminata intr-o unitate bugetara? Ce legi, ordonante, hotarari reglementeaza aceasta situatie. Multumesc.
Cat trebuie sa fie pensia pentru a cumula cu salariu la stat ? Multumesc.
O gradinita incaseaza bani de la parinti pentru hrana copiilor - este obligata sau nu sa faca achizitia alimentelor prin SEAP ?
Răspuns la discuția Dreptul muncii
Multumesc !
Răspuns la discuția Dreptul muncii
Iertati-ma ca insist ,dar societatea este obligata sa vireze contributii calculat la fondul de salarii ) sau sunt obligatorii numai contributiile individuale ? Multumesc
Răspuns la discuția Dreptul muncii
Multumesc. Am inteles ca nu trebuie sa fiu si PFA - am scutit niste bani destui totusi - merg pe conventie.Ce nu am inteles - unitatea plateste din fondul meu ( brutul - acei 300 lei ) contributii ? Adica 20,8%,5,20 %,0,85%...etc....Din ce am citit scrie numai de contributii individuale ( sau poate nu am inteles eu ) . MULTUMESC !
Răspuns la discuția Dreptul muncii
Adica si contributiile angajatului si cele ale angajatorului ? Raman cu aproape 110 lei....!!!! Si mai trebuie sa platesc sa fac si PFA ?? Pentru 300 lei ron ...si asta cand si cand.....???
Va rog lamuriti-ma......pana acum ...bine in urma cu 1 an..plateam numai impozit si atat....Ce s-a schimbat atat ? Va rog...
Răspuns la discuția Dreptul muncii
Da ,am incheiat conventie civila. Banii sunt incasati de la cei care la prestestez activitatea ocazional .Toti banii incasati sunt 300 lei ron.Atat. Unitatea nu are mai multi bani.Ce trebuie sa platesc eu si ce trebuie sa plateasca unitatea......?? E corect conventie civila..?