avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate alexrose

Activitate alexrose

Răspuns la discuția Contract intre PJ si PF
de o persoana fizica oarecare.
Răspuns la discuția Contract intre PJ si PF
Multumesc frumos.
Se poate semna un contract de prestare servicii intre o persoana fizica si o persoana juridica?
Si daca da, ce presupune asta din partea persoanei fizice? Plata impozitului pe profit de 16%? Altceva se mai plateste?

Multumesc
Buna ziua,

Am incercat spre finalul anului trecut sa merg la ITM sa imi fac carnet de munca insa, mi-au raspuns ca nu este posibil deoarece din 2011 nu se vor mai opera modificari in ele.
Contractele de munca ce s-au incheiat dupa 01.01.2011 vor mai fi inregistrate la ITM? Mai este obligatoriu acest lucru? Daca nu, cum atesti vechimea?

Mersi
Am luat legatura si cu un avocat ce mi-a spus ca in baza Legii 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori contractul se poate rezilia dupa platirea telefonului, fara a mai fi nevoie sa platesc lunile ramase din abonament.
Buna ziua,

Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie: Am un contract de telefonie mobila din 2008. In data de 15-12-2009 am semnat un act aditional prin care imi modificam abonamentul iar noua perioada contractuala era de 12 luni de la semnarea actului.

Pe 10-02-2010 am cumparat un telefon de la aceasta companie prin programul lor "Thank You"; S-a semnat un nou act aditional prin care perioada contractuala devenea de 24 de luni de la semnarea actului.

Printre tonele de hartii am descoperit si urmatoarele 2 clauze:
1. Perioada minima de pastrare a planului tarifar ales: 12 luni
2. Inlocuirea planului tarifar in perioada contractuala mentionata cu un plan tarifar inferior ca valoare nu este permisa.

Exista vreo posibilitate prin care sa ii determin sa imi micsoreze abonamentul lunar(chiar si cu prelungirea perioadei contractuale) sau in cel mai rau caz, se poate rezilia contractul? Exista o lege care sa ma ajute in acest sens?

Inca ceva ce am observat: in alt contract, pe acelasi nume dar alt numar de telefon am urmatorul rand:
"Clientul este de acord cu schimbarea abonamentului existent cu un abonament pinguin 15 in valoare de 15 euro TVA inclus"
Contractul a fost facut cand TVA-ul era la 19% si plateam exact 15 euro. De cand cu aceasta modificare a TVA-ului la 24% observ ca abonamentul meu este ceva mai mult de 15 eur(~15,8). Poate reprezenta pentru mine acest incident un avantaj in rezilierea contractului anterior mentionat?
Răspuns la discuția Inchidere firma
Aveti idee cam cat ar putea sa coste(orientativ)??
* nu exista datorii
Discuție Inchidere firma
Buna seara,

Am si eu o mica problema: impreuna cu un amic am facut acum 2 ani o firma. Amandoi suntem administratori cu drepturi egale, si avem fiecare 50% din capital.
Multumita maimutelor ce ne conduc tara de atatia ani, am decis sa inchidem firma.
Problema: care este modalitatea cea mai rapida si cea mai putin costisitoare de a inchide firma si ce presupune asta.

Multumesc,
Alex.