avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate sorinus71

Activitate sorinus71

Buna ziua,

Buna ziua,

Am si eu o problema cu acordarea pensiei alimentare, in sensul ca am gasit un articol in lege si anume:

Articolul 532 Data de la care se datorează pensia de întreţinere.
(1) Pensia de întreţinere se datorează de la data cererii de chemare în judecată .

Iar firma la care lucrez considera ca trebuie sa platesc pensia alimentara incepand cu data de 13 Februarie 2012, data la care a fost pronuntata hotararea de divort.
Cred ca ar fi corect ca sa pot plati retroactiv de la data depunerii dosarului de divort si nu de la data pronuntarii.

Va multumesc
Răspuns la discuția pensie alimentara
Este rau k m-am gandit ca trebuie sa-i asigur copilului , hrana...educatia si celelalte cheltuieli ?
Cu 25% , nu-i ajunge sa traiasca nici o jumatate de luna .
Răspuns la discuția pensie alimentara
Nu se pune problema ca nu as vrea sa platesc pensia de intretinere, doar eu am stabilit o pensie de 50 % din salariu inspre binele copilului , ideea este ca luna aceasta pana ies actele de la notar , societatea la care lucrez imi va opri o treime din salariu ce constituie o poprire catre o institutie financiara ... o sa incerc sa -i dau ce mai ramane copilului luna asta .. adika vreo 20% ... nu stiu cum se vor descurca ... dar asta e...
Multumesc!
Buna ziua,

Am inaintat cererea de divort prin birou notarial la data de 11 Ianuarie 2012, care se va finaliza pe data de 13 Februarie 2012, ideea este ... conform Articolul 532 Data de la care se datorează pensia de întreţinere este incepand cu data depunerii cererii , dar datorita faptului ca plata salariilor se face pe data de 10 Februarie 2012 si avand o poprire pe salariu de 30 % , nu-i pot da copilului pensia alimentara stabilita deoarece firma considera ca nu am nici un act la mana sa demonstrez acest lucru (avand un document de la biroul notarial prin care se prevede ca actiunea este in desfasurare). Deci pensia alimentara pe o luna de zile de cand am depus cererea nu o pot plati ... Aveti va rog vreun sfat .. vreo sugestie?

Va multumesc
Răspuns la discuția Poprire pe alocatia copilului!!!
Nu mai sunt in termenul acela de 15 zile, am realizat tocmai acum aceasta ilegalitate din partea executorului, decizia de poprire a venit acum 3 luni de zile.
Ce pot face in aceasta situatie? Mai pot recupera alocatia copilului?
Pana la urma este o ilegalitate din partea executorului si ar trebui sa plateasca pentru aceasta.
Răspuns la discuția Poprire pe alocatia copilului!!!
Multumesc frumos pentru raspuns, dar va rog sa ma indrumati unde sa depun acea contestatie, sunt formulare speciale?
Cam cat poate dura pana se deblocheaza acel cont?
Buna ziua,

Am un credit la o banca , si din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa-l platesc, in urma neplatii a intervenit poprirea pe salariu.
Problema majora este ca executorul respectiv a blocat toate conturile inclusiv cel in care ajunge alocatia copilului. Mi se pare o ilegalitate de a se ajunge la blocarea acelui cont. Astazi am vrut sa-i ridic alocatia fiind ziua celei mici sa-i cumpar un cadou neavand alte posibilitati si m-am trezit ca acel cont este blocat din cauza popririi.
Va rog mult ajutati-ma sa rezolv aceasta situatie, copilul nu are nici o vina de prostia care am facut-o eu... pot da banca sau executorul in judecata pentru aceasta ilegalitate?

Va multumesc!