avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,

Am inaintat cererea de divort prin birou notarial la data de 11 Ianuarie 2012, care se va finaliza pe data de 13 Februarie 2012, ideea este ... conform Articolul 532 Data de la care se datorează pensia de întreţinere este incepand cu data depunerii cererii , dar datorita faptului ca plata salariilor se face pe data de 10 Februarie 2012 si avand o poprire pe salariu de 30 % , nu-i pot da copilului pensia alimentara stabilita deoarece firma considera ca nu am nici un act la mana sa demonstrez acest lucru (avand un document de la biroul notarial prin care se prevede ca actiunea este in desfasurare). Deci pensia alimentara pe o luna de zile de cand am depus cererea nu o pot plati ... Aveti va rog vreun sfat .. vreo sugestie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:26, 8 Februarie 2012
In momentul in care va fi redactat si autentificat de notar actul de divort,veti plati retroactiv,adica incepand cu data introducerii cererii.Problema este ca daca aveti doi creditori,nu vi se poate retine mai mult de jumatate din salariu.
Veti plati si pensia de intretinere pentru aceasta luna din momentul in care aveti documentul. Asa se practica in toate cazurile. Puteti plati treptat aceasta pensie de-a lungul a cateva luni, pentru a nu va afecta finantele
In ceea ce priveste plata pensiei de intretinere nu exista notiunea de ,,nu pot plati'' mai ales avand in vedere motivele invocate de dv.
Conform Codului de procedura civila, pensia de intretinere are prioritate oricaror altor datorii. Eu va sfatuiesc sa platiti pensia de intretinere de buna voie. Daca nu platiti, mama minorului poate sa mearga la un executor in vederea infiintarii popririi asupra salariului dv. Pe langa pensie, veti plati si cheltuieli de executare. In situatia in care se va ajunge la poprire, suma maxima ce va fi poprita va fi de 1/2 din net, dar tot pensia va fi restitutita prima.

Nu se pune problema ca nu as vrea sa platesc pensia de intretinere, doar eu am stabilit o pensie de 50 % din salariu inspre binele copilului , ideea este ca luna aceasta pana ies actele de la notar , societatea la care lucrez imi va opri o treime din salariu ce constituie o poprire catre o institutie financiara ... o sa incerc sa -i dau ce mai ramane copilului luna asta .. adika vreo 20% ... nu stiu cum se vor descurca ... dar asta e...
Multumesc!
dvs veti avea poprire pe salariu si luna viitoare pt datoria catre institutia financiara.
Nu inteleg de ce v-ati inteles pentru pensie de jumatate din salariu, cat nu veti putea respecta aceasta intelegere.
Daca v-ati facut socoteala ca veti plati jumatate din salariu cu titlu de pensie si astfel nu veti mai plati catre acea institutie, v-ati gandit gresit

Alte discuții în legătură

Popriri plus pensie alimentara RaresNenciu RaresNenciu Bună ziua! Am doua popriri pe salariu. Peste o luna va trebui sa încep sa plătesc și pensie alimentara în urma unui divorț amiabil la notar. Întrebarea ... (vezi toată discuția)
Stabilite pensie de intretinere- la pronuntare, creditorul va avea 26 de ani dumutaadrianred dumutaadrianred In cazul unui proces pentru pensie alimentara,iar beneficiarul a implinit varsta de 26 de ani,el fiind student, si a depus cererea inainte cu 6 luni de a ... (vezi toată discuția)