avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara ! Tata cu 2 copii din prima casatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara ! Tata cu 2 copii din prima casatorie platesc pensie ...

Bună seara ! Tata cu 2 copii din prima casatorie , patesc pensie pt cei 2 ( divorțat de comun acord la notar)M.am recăsătorit și a venit și un al 3 lea copil ( cu nevoi) am făcut cerere de micșorare a pensiei deoarece ajung în neputința de a întreține familia pe care o am acum . Fosta sotie recăsătorită la rândul ei , a venit în întâmpinare cu majorarea pensiei alimentare ( ) judecătorul a considerat ca ea are dreptate în toate … mult de povestit … toate citațiile venite la o adresă greșită , neputând să vin în întâmpinarea lor în timpul prevăzut în ele. Bun ,între timp s.a pus și o executare silită tot pt pensie ( eu în tot acest timp am plătit suma din convenția notarială ) . Asta înseamnă ca pensia de întreținere a minorilor a.a mărit cu mult peste ce pot eu să prestez . În momentul de față am contul de salariu zero , angajatorul oprindu-mi datoria iar executorul încă pe atât adică mai mult de jumătate din salariu , sunt în imposibilitatea de a.i asigura celui mic lapte pempersi și tot ce e necesar. Va rog , dacă e cineva să mă îndrume ce aș putea să fac în continuare . Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cata-vlad , utilizator 21:50, 25 Februarie 2025
Legea spune foarte exact cat aveti de platit pensie de intretinere : 1/3 din salariu pentru doi copii , 1/2 pentru trei sau mai multi copii . Daca observati - matematic - nu se micsoreaza pensia pentru cei doi copii , ramane la fel , jumatatea se imparte la trei . Era bine sa intrebati un avocat inainte de a deschide actiune pentru micsorarea acesteia , v-ar fi spus ca o depuneti degeaba . Ba , ati “ zgandarit “ treburile si ( fireste ) fosta sotie a reactionat : daca v-au crescut veniturile de la divort incoace , datorati pensie mai mare . Judecatorul nu putea face altfel decat sa aplice cotele prevazute de lege , nu avea cum sa va acorde ce ati cerut . Daca angajatorul va retine poprirea pusa de executor , vorbiti cu acesta ( executorul ) sa va elibereze suma din cont ramasa . Dar , din aceasta suma , trebuie sa platiti pensia alimentara pe lunile curente din proprie initiativa , daca ramaneti restant , fosta sotie va executa din nou si fiecare executare implica niste cheltuieli pe care tot dvs. , cel executat , le suportati .
Mulțumesc de răspuns! Am înțeles , e dreptul copiilor . Idee e ca am venit cu dovezi clare ca la final mie nu imi mai ajunge nici măcar de cosul minim de cumpărături . Pensia alimentara se va plăti în continuare nu am zis sa nu .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu petre14 petre14 Buna ziua, Am o poprire pe salariu si vreau sa ma lamuriti daca e legala. Am un salariu net de 946 lei si 216 lei tichete de masa. In urma divortului am ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea reclamantului la proces Petra Florescu Petra Florescu Bună ziua.Procesul de divorț sa terminat în 2016,sa stabilit o suma pt pensia alimentara a celor 2 copii,copii rămânând în grija mea,având custodie ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei alimentare ValentinTudor ValentinTudor Am fost casatorit 4 ani, in timpul acestei casatorii nascandu-se un copil. Am divortat, iar prin hotararea de divort s-a stabilit ca pensie alimentara suma de ... (vezi toată discuția)