Bună seara ! Tata cu 2 copii din prima casatorie , patesc pensie pt cei 2 ( divorțat de comun acord la notar)M.am recăsătorit și a venit și un al 3 lea copil ( cu nevoi) am făcut cerere de micșorare a pensiei deoarece ajung în neputința de a întreține familia pe care o am acum . Fosta sotie recăsătorită la rândul ei , a venit în întâmpinare cu majorarea pensiei alimentare ( ) judecătorul a considerat ca ea are dreptate în toate … mult de povestit … toate citațiile venite la o adresă greșită , neputând să vin în întâmpinarea lor în timpul prevăzut în ele. Bun ,între timp s.a pus și o executare silită tot pt pensie ( eu în tot acest timp am plătit suma din convenția notarială ) . Asta înseamnă ca pensia de întreținere a minorilor a.a mărit cu mult peste ce pot eu să prestez . În momentul de față am contul de salariu zero , angajatorul oprindu-mi datoria iar executorul încă pe atât adică mai mult de jumătate din salariu , sunt în imposibilitatea de a.i asigura celui mic lapte pempersi și tot ce e necesar. Va rog , dacă e cineva să mă îndrume ce aș putea să fac în continuare . Vă mulțumesc !
Legea spune foarte exact cat aveti de platit pensie de intretinere : 1/3 din salariu pentru doi copii , 1/2 pentru trei sau mai multi copii . Daca observati - matematic - nu se micsoreaza pensia pentru cei doi copii , ramane la fel , jumatatea se imparte la trei . Era bine sa intrebati un avocat inainte de a deschide actiune pentru micsorarea acesteia , v-ar fi spus ca o depuneti degeaba . Ba , ati “ zgandarit “ treburile si ( fireste ) fosta sotie a reactionat : daca v-au crescut veniturile de la divort incoace , datorati pensie mai mare . Judecatorul nu putea face altfel decat sa aplice cotele prevazute de lege , nu avea cum sa va acorde ce ati cerut . Daca angajatorul va retine poprirea pusa de executor , vorbiti cu acesta ( executorul ) sa va elibereze suma din cont ramasa . Dar , din aceasta suma , trebuie sa platiti pensia alimentara pe lunile curente din proprie initiativa , daca ramaneti restant , fosta sotie va executa din nou si fiecare executare implica niste cheltuieli pe care tot dvs. , cel executat , le suportati .
Mulțumesc de răspuns! Am înțeles , e dreptul copiilor . Idee e ca am venit cu dovezi clare ca la final mie nu imi mai ajunge nici măcar de cosul minim de cumpărături . Pensia alimentara se va plăti în continuare nu am zis sa nu .
Multumesc
Poprire salariu
petre14
Buna ziua,
Am o poprire pe salariu si vreau sa ma lamuriti daca e legala. Am un salariu net de 946 lei si 216 lei tichete de masa. In urma divortului am ... (vezi toată discuția)