Bună ziua.Procesul de divorț sa terminat în 2016,sa stabilit o suma pt pensia alimentara a celor 2 copii,copii rămânând în grija mea,având custodie comuna cu fostul sot.În dec 2016 fostul sot a depus cerere pt micșorarea pensiei alimentare(precizez ca dintr-o alta căsătorie mai are 2 copii cărora le plătește pensia alimentara).Prima înfățișare a avut loc pe 16ian 2018,unde nu sa prezentat,fostul sot ,nici eu ca parat(eu lucrez în Spania cu contract),procesul sa suspendat.Mai vreau sa precizez ca fostul sot nu a plătit nimic copiilor,nici nu se intereseaza de soarta lor,și nici nu vrea sa stie(precizez ca din 2016 fostul sot nu si-a văzut copii),eu ca mama ii întrețin singura din venitul câștigat în Spania.Alocatia copiilor de la stat este tot pe numele fostului sot,și nici aceasta nu a mai trimis-o dîn 2016.Zilele acestea plec în tara în vacanta și vreau sa clarific ,cat îmi permite timpul aceste lucruri,în acest caz dc procesul pt pensia alimentara continua,având numai sentința de la divort îmi pot schimba numele,eu urmând sa ma recăsătoresc,iar copii vreau sa ii aduc sa locuiască cu mine în Spania.Ce ma sfătuiți pt binele meu și al copiilor sa fac în acest caz(precizez ca sotul îmi aduce insulte la adresa mea,și nu mai doresc sa fiu nevoita sa ii cer lui procura pt fiecare data cd trebuie sa plec cu copii în vizita ).Va mulțumesc
Consultati un av pt a va sfatui in problemele dvs,o executare silita pt neplata pensiei de intretinere sau chiar o plangere penala,obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul sotului pt scoaterea minorului din tara etc.