avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot parasi tara cu copilul daca este in custodia mea?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot parasi tara cu copilul daca este in custodia mea?

Sunt divortata ce primul sot din 2009,impreuna avem un copil in varsta de 7 ani acum.Copilul mia fost incredintat mie spre crestere si educare,fostul sot plateste pensia alimentara luna dar nu sia cerut dreptul la vizita(eu ii las copilul doua weekenduri pe luna la intelegerea verbala intre noi doi dupa e sa incheiat divortul).Acum doi ani mam recasatorit si actuala mea cumnata este stabilita in SUA,ea doreste sa faca reintregirea familiei.As vrea sa stiu daca fostul sot ma poate impiedica sa imi duc copilul in SUA daca noi hotaram sa ne stabilim acolo?Va multumesc.O zi buna.
Sentinta ete definitiva si irevocabila.Nu stiam daca pot parasi Europa.Pasaportul este facut fara semnatura fostului sot am dus doar copie dupa sentita de divort,si eu cu copilul si actulalul sot am mai fost plecati in Ungaria si Italia nu am avut nevoie de nimik de la fostul sot.Atat doream sa stiu daca pot pleca cu copilul in SUA daca vom lua dd izia de a ne stabili acolo.Va multumesc.
Pt iesirea din tara va e de ajuns hotararea jud asa cum o aveti
La obtinerea vizei fiind vb de SUA, se pare ca aveti nevoie de acordul tatalui sau de o hotarare care sa suplineasca acest acord.
Poate ii e mai usor cumnatei sa intrebe autoritatile acolo ce acte va trebuie pt a va stabili cu copilul acolo.
Cum e cu viza, incercati sa intrebati aici
VisasBucharest@state.gov
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Si tot despre.. executare silita.. Gabrya Gabrya Impreuna cu mama si fratele meu, am achizitionat un apartament. Fratele a decedat. Casatorit, fara copii. Procesul de partaj este in curs. Cumnata s-a ... (vezi toată discuția)
Acord pentru iesirea minorului din tara alessandrafau alessandrafau buna ziua...am si eu o problema si as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Sunt divortata de un an jumatate si din aceasta casatorie a rezultat un copil ... (vezi toată discuția)
Stabilirea in alta tara cu copilul minor fara acordul celuilat parinte yzabela yzabela Buna seara , intentionez sa plec in Anglia sa lucrez am o oferta de contract de luna viitoare , sunt divortata de 3 ani fostul sot este stabilit in Italia unde ... (vezi toată discuția)