avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea in alta tara cu copilul minor fara acorDul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea in alta tara cu copilul minor fara acorDul celuilat parinte

Buna seara , intentionez sa plec in Anglia sa lucrez am o oferta de contract de luna viitoare , sunt divortata de 3 ani fostul sot este stabilit in Italia unde este casatorit acolo avem inpreuna un copil insa el nu se interseaza de minor nu a venit in vizita iar pensia alimentara nu o mai da de un an de zile am o plangere la politie din august si care bineanteles nu sa intamplat nimic de atunci nu am primit nici un raspuns doar ca este mai complicat fiind in alta tara si sa astept ,specific ca tutela este comuna insa el are program de vizita doar in doua weekenduri pe luna insa el fiind plecat nu a venit niciodata sa viziteze copilul, as vrea sa ma stabilesc in Anglia iar pe parcurs sa imi iau copilul acolo pentru ca nu o sa pot sta fara el aici o pot lasa cateva luni cu mama si din toamna as vrea sa o dau la o scoala acolo copilul avand acum 6 ani ne este foarte greu aici si as vrea sa ne schimbam viitoru in bine avand acesta sansa intrebarea mea este cum ar trebui sa procedez sa pot pleca cu copil in alta tara pt ca acordul fostului sot nu il voi primi niciodata este o persoana foarte rea si nu se gandeste la binele copilului daca l as da in judecata ce sanse as avea si daca pot pleca doar cu o hotarare judecatoreasca,.iar daca va fii proces va veni cu fel si fel de minciuni nu mai sa imi faca mie rau , va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: yzabela , utilizator 22:23, 27 Ianuarie 2016
Buna seara,
In situatia in care tatal refuza sa va dea acceptul de iesire din tara pentru minor va puteti adresa instantei de judecata care sa pronunte o sentinta care sa suplineasca acordul tatalui.
Cum pot dovedi ca el refuza daca el este in alta tara si nu raspunde la telefon iar pe facebook ma blocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa obtin un ordin judecatoresc diana68 diana68 sa pot pleca cu copilul in Anglia definitiv? Nu resusesc sa ajung cu fostul sot la un numitor comun, sunt de accord ca copilul sa vina in vacante in Romania ... (vezi toată discuția)
Plecare in anglia ContSters348006 ContSters348006 Buna ziua! Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt divortata din luna februarie 2015. Divortul s-a realizat la notar. In urma ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alexandraralea alexandraralea Buna seara, Am divortat de sotul meu in 2014,avem custodie comuna,copilul are domiciliul stabilit la mine. Am ramas in relatii bune cu fostul sot,pentru ... (vezi toată discuția)