avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sanse am sa obtin un ordin judecatoresc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sanse am sa obtin un ordin judecatoresc

sa pot pleca cu copilul in Anglia definitiv? Nu resusesc sa ajung cu fostul sot la un numitor comun, sunt de accord ca copilul sa vina in vacante in Romania pentru a petrece timp cu el si chiar cand ii e dor copilului de el sa ii cumpar bilete de avion sa vina sa stea cu copilul , Dar nu vrea, nu vrea nici cum sa inteleaga ca copilul nostru are mai mult sanse acolo, o educatie mai buna si un altfel de viitor . Ma puteti ajuta cu un sfat.
Buna seara,
Daca fostul sot nu vrea sa va acorde acordul pentru a va scoate copilul in tara atunci va trebui sa solicitati in instanta pronuntarea unei sentinte care sa suplineasca acordul.
Si ce sanse am sa primesc o decizie favorabila ? Intentiile mele sunt bune , nu vreau sa fug cu copilul sau sa nu il mai Las cu tatal. Tata e Tata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu ajungeți la un acord va trebui să promovați o acțiune pentru modificare măsuri privind minorul și să solicitați fie exercitarea autorității părintești exclusive, fie stabilirea locuinței minorului la dvs. în Anglia, sau pe amândouă, în funcție de situația de fapt, de implicarea tatălui în creșterea și educarea minorului.
De asemenea, există posibilitatea de a formula o acțiune prin care să solicitați suplinirea consimțământului tatălui cu privire la plecarea minorului în străinătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)
Custodie comună cu domiciliul la mine: fetița nu mai vrea să vină acasă, vrea să plece cu tatăl în anglia, ce mă sfătuiți? Crăciun Georgiana Crăciun Georgiana Bună seara,am o fetita de 13 ani,am divorțat de tatăl ei acum 4 ani,avem custodie comuna cu domiciliul la mama,fostul soț locuiește în Anglia,în ultimul ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte pentru minori si stabilirea domiciliului in alta tara cand tatal refuza sa-si dea acordul ionela-timofte ionela-timofte buna seara, sora mea este divortata si copii au fost incredintati dinsei, dar in sentinta scrie ca ; esercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti; ... (vezi toată discuția)