avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi doresc sa ma transfer in UE insa... nu imi da ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi doresc sa ma transfer in UE insa... nu imi da acordul pt copilul minor.

Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata.
Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in Italia, mentionez ca avem custodie comună eu si tatal copilului si isi face datoria de parinte... insa nu imi da acordul pt copil.
Vreau sa imi refac viata! iar viitorul sot e stabilit in Italia, (ne vom căsători in Romania) care ar fi solutia sa ne putem transfera si noi, eu cu micuta?
Nu pot si nici nu vreau sa o las, ea nu ar sta fara mine si nici eu fara ea!
Va rog! Vreau doar sa stiu daca pot gasi o solutie si care sunt sansele?!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:40, 27 Ianuarie 2019
Tatal vrea sa aiba legaturi firesti cu copilul si pe mai departe, cam greu de realizat si de pastrat o legatura apropiata cat va mutati cu copilul la mii de km distanta, de aceea nu va da acordul.. E dreptul dvs sa va recasatoriti, dar si dreptul copilul sa aiba relatii apropiate cu ambii parinti.
Va trebui sa va adresati instantei daca nu ajungeti la o intelegere cu tatal copilul si cereti sa ii schimbati domiciliul in Italia, si implicit sa suplineasca acordul tatalui pt iesirea din tare.. va trebui sa dovediti ca e in interesul copilului aceasta mutare.. asta-i greu, f greu.
Va trebui să formulați acțiune în instanța solicitând să suplinească al tatălui consimțământ pentru a putea călători cu minorul.
Însa varianta optimă ar fi să solicitați stabilirea locuinței minorului la domiciliului dvs din Italia; dacă plecați doar obținând suplinirea consimțământului ca măsură vremelnică, riscați să facă tatăl o cerere fondată pe rapire internațională, cf Convenției de la Haga din 1980.
Eu opinez să contractați serviciile unui avocat, întrucât consider că aveți șanse de vreme ce minorul are vârsta fragedă, a stat cu dvs până acum, în Italia s-ar putea dezvolta armonios.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Pai motivul ca va maritati nu e motiv sa va lase sa plecati cu copilul.Daca tatal avea copilul si dvs drept de vizita si el se indragostea de la Mexicanca de ex. si vroia sa plece cu fata dvs cum faceati?va convenea?
Va vedeati copilul la 4 ani ca te costa numai avionul 1000 euro.
Deci placerile costa, are 2 wek platiti dvs 4 bilete de avion dud intors lunar si poate vrea tatal?!

Ce nu va place dvs nu i faceti lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Sobolan de tomberoane, utilizator
Dumneavoastra doriti sa va refaceti viata insa de ce ar trebui ca asta sa il coste pe copilul dumneavoastra relatia cu tatal? Sunteti mama, nu mai e vorba doar despre dumneavoastra.
Copilul e obisnuit aici, are familia aici, prietenii aici, l-ati da foarte tare peste cap sa il rupeti de tot si de toate si sa plecati cu el.
Ori lasati copilul cu tatal si il vizitati des ori daca insistati sa il luati mergeti LA mediator si oferiti sa acordati tatalui program extins in vacante plus sa platiti niste bilete de avion.
ASA ar fi cel mai ok pentru copil, ca binele lui trebuie sa il aveti in primul rand in minte.
Puteti demonstra binele copilului in Italia. In principiu nici n-ar fi greu, ca doar nu o fi mai bine in Ro. Faptul ca dvs va recasatoriti nu e tocmai un argument, decat daca sotul va ia in casa si in intretinere. Mergeti intai pe perioada vacantei, vedeti cum stau lucrurile, cum se simte si copilul si reveniti si va mai ganditi. Nu mai sunteti singura, aveti o fetita a carei viata depinde de a dvs. Cand mergeti, cautati-va un job, cautati o gradinita, etc, veniti apoi in tara cu astfel de dovezi, cereti instantei sa dispuna ancheta in Italia, faceti-va dvs rezidenta acolo astfel incat instanta sa inteleaga ca nu plecati intr-o aventura si ca cea mica va avea o situatie stabila.

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa obtin un ordin judecatoresc diana68 diana68 sa pot pleca cu copilul in Anglia definitiv? Nu resusesc sa ajung cu fostul sot la un numitor comun, sunt de accord ca copilul sa vina in vacante in Romania ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara Nicoleta09875 Nicoleta09875 Buna ziua, In urma divortului am custodie comuna cu tatal minorului in varsta de 4 ani. Acesta doreste sa l ia in vacanta la Londra pentru o saptamana ... (vezi toată discuția)
Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț? Elena717 Elena717 Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ... (vezi toată discuția)