avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna seara,

Am divortat de sotul meu in 2014,avem custodie comuna,copilul are domiciliul stabilit la mine. Am ramas in relatii bune cu fostul sot,pentru binele copilului.N-am tinut cont de programul de vizitare,cand tatal si-a exprimat dorinta de a petrece timp cu copilul,nu m-am opus,ba chiar l-am lasat si peste noapte. Problema e ca nu a platit nici macar o luna pensie alimentara,iar cand vine vorba de vacante in afara tarii,se opune cu vehementa. Nu i-am cerut nimic,nici macar bani,am vrut doar o procura de la el sa pot pleca cu cel mic pt o saptamana. Ce pot face ca sa obtin o semnatura de la el? Copilul are 3 ani.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:16, 22 Februarie 2015
Buna ziua! Pentru a nu necesita acordul celuilalt parinte pentru a scoate copilul din tara, trebuie sa aveti exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Incercati solutionarea problemei pe cale amiabila, deoarece in cazul dvs., din moment ce tatal nu plateste pensia de intretinere a minorului, puteti formula plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie (pentru neplata pensiei timp de 3 luni consecutiv).
veti dovedi in instanta ca nu va da acordul din rea credinta si veti cere ca instanta sa suplineasca acordul tatalui in ce priveste emiterea unui pasaport si plecarea din tara in vacante.
Puneti in executare hotararea pt a obtine pensia, apelati la un executor judecatoresc.


Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Va trebui să formulati o cerere în instanță (ordonanță președințială) pentru suplinirea consimtamantului in vederea părăsirii tării. Luați legătura cu un avocat și dați toate detaliile deoarece cazul nu este simplu dat fiind vârsta fragedă a copilului. Trebuie să probați refuzul tatălui de a își exprima acordul pentru plecarea din țară, beneficiile plecării pentru copil etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna - tatal nu-si da acordul pt vacanta in strainatate ContSters287132 ContSters287132 Buna Ziua , Am divortat cu un an in urma si Judecatoarea a hotarat sa avem custodie comuna . Fostul meu sot nu ne mai plateste pensia alimentara de 10 luni ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta antoniaelena antoniaelena Buna seara , pot cere o ordonanta de urgenta in conditiile in care vreau sa plec din tara cu copilul minor iar tatal nu vrea sa-si dea acordul? Un proces ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)