avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ...

Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată pensie alimentara și nici măcar nu l-a văzut niciodată pe copil. In schimb refuza sa își dea acceptul pentru ca copilul sa poate ieși din țara sau sa ii pot face pașaport. Îl pot decadea din drepturi parintesti? Și de ce acte as avea nevoie?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:35, 8 August 2023
Având în vedere dezinteresul tatălui fata de copil, de o lunga perioada de timp, aveti toate șansele sa obțineți exercitarea în mod exclusiv a autorității parintesti asupra minorului.
Pana la soluționarea divorțului, puteți obține foarte repede si suplinirea acordului tatalui pentru pașaport și ieșirea din tara cu copilul..
Contactați urgent un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Nu vorbim de decadere din drepturi, ci despre exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. Daca obtineti custodia exclusiva, veti putea iesi din tara oricand, fara a vea nevoie de acordul tatalui.

Este insa necesar sa solicitati asta in fata instantei de tutela. Daca nu doriti sa cereti exercitarea exclusiva a autoritatii, puteti formula - inclusiv pe calea ordonantei presedintiale - suplinirea acordului tatalui pentru pasaport si plecarea din tara, demonstrand ca aceasta plecare este benefica dezvoltarii copilului, iar refuzul tatalui este unul abuziv si in contra intereselor propriului copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! am și eu o întrebare. dacă dețin o hotărâre de divorț, ... Anileda B Anileda B Bună! Am și eu o întrebare. Dacă dețin o hotărâre de divorț, în care este precizat ca drepturile și obligațiile sunt exercitate de ambii parinti , ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - minor - custodie comuna radulescu10 radulescu10 Buna seara! Va contactez in vederea obtinerii unor informatii/ consultanta in cazul unui divort, fara partaj, cu un minor, deja pronuntat cu sentinta ... (vezi toată discuția)
Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)