avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună! Am și eu o întrebare. Dacă dețin o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună! Am și eu o întrebare. Dacă dețin o hotărâre de divorț, ...

Bună! Am și eu o întrebare. Dacă dețin o hotărâre de divorț, în care este precizat ca drepturile și obligațiile sunt exercitate de ambii parinti , e definitiva și irevocabila, tatăl nu are program de vizita, pot face pașaport, respectiv sa scot minorul din tara? Menționez ca de 9 ani de cand sunt divortata, tatăl nu și a văzut niciodată copilul. Nu l cunoaște și nici nu stiu unde l as putea găsi ptr procura. Se poate fără? Mulțumesc frumos anticipat!
~ Conținut șters la cerere ~
Pe lângă cele menționate anterior separat puteți face o solicitare în instanta de exercitare a autorității părintești exclusiv de catre dvs făcând dovada neimplicarii tatălui în ultimii 9 ani..
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, un baza hotărârii judecătorești, aveti nevoie si de acordul tatălui atat pentru intocmirea pasportului de calatorie cât și pentru ieșirea din tara. Dacă tatal refuza sau nu este de găsit atunci va puteti adresa instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati ca acordului acestuia sa fie suplinit prin lege și astfel puteti ieși din tara cu copilul pentru o durata determinata de timp. Procedura este rapida și se soluționează în maxim 2 săptămâni.
Având în vedere dezinteresul tatălui de o foarte lunga perioada, puteți solicita separat și sa exercitati singura autoritatea parintrasca asupra copilului pana la vârsta de 18 ani ai acestuia ca sa nu mai aveți nevoie de acordul tatălui în vreo chestiune referitoare la copil sau sa fiți nevoita sa mai solicitati suplinirea acordului sau.
Contactați urgent un avocat și o sa va explice in detaliu toate aspectele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
@Avocat Neagu Elena
Copilul nu si cunoaște tatal. Nu a venit niciodata sa l vada! O sa încerc și aceasta posibilitate! Va mulțumesc frumos!

@Voinea Liviu
Va multumesc frumos!

@CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT
Este un om foarte dificil. Nu știu în ce măsură voi reuși. Se poate judeca/obține custodia în alt oraș?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
"Se poate judeca/obține custodia în alt oraș?"
Pt ca e vb de minor, va judecati la judecatoria de pe raza domiciliului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totala Anca boca Anca boca Daca tatal minorului este in inchisoare pot obtine custodia totala a minorului ? Din Mai 2017 acesta nu a mai venit acasa , el fiind inchis pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.o mamica si un tatic in proces de divort(inca nefinalizat),dar ... RalucaC. RalucaC. Buna ziua.O mamica si un tatic in proces de divort(inca nefinalizat),dar avand inca custodie comuna al unui minor.Mamica(parinte legal)duce copilul de mai ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)