avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala

Daca tatal minorului este in inchisoare pot obtine custodia totala a minorului ? Din Mai 2017 acesta nu a mai venit acasa , el fiind inchis pe teritoriul Germaniei ! Noi suntem divortati din anul 2015 , la notar , avand custodie comuna! In tot acest timp el nu a platit pensia alimentara , eu singura ma ocup de cresterea si educatia lui , iar din cauza ca el este inchis minorul nu poate iesi din tara , este privat de acest drept ! Ma ajutati va rog sa formulez o cerere pentru chemare in judecata ? Sau ce pot face in aceasta privita?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 21:52, 19 Septembrie 2018
Pt iesirea din tara cereti suplinirea consimțămîntului prin instanta.
Custodie totala nu se da decat in conditii speciale.
Puteti cere custodie totala. Pentru asta solicitati diferite acte tipice custodiei comune, cum ar fi:
1. acord plecare strainatate
2. acord pasaport nou
3. notificare neprezentare la vizita din data de...
4. neplata pensiei alimentare din....
5. invitatie prezenta la medic...
sigur ca dvs alegeti ce se potriveste in cazul dvs.
Ideea e ca dvs, daca doriti sa obtineti autoritate parinteasca unica trebuie sa dovediti judecatorului ca este imposibil sa exercitati autoritatea in comun si ca tatal nu s-a interesat de copil.
Apoi faceti cererea si depuneti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți obține exercitarea autoritatii părintești in mid exclusiv de către Dvs. Cu un avocat bun șanse de câștig 80%.
Citeam ca doar in cazuri exceptionale se poate obtine custodia unica . Pana sa nu fie inchis vizita copilul , pensia alimentara nu o platea ! Si avand in vedere ca este inchis ce banii as mai putea obtine de la el ? Problema noastra principala este ca nu putem iesi fara acordul lui din tara si minorul isi doreste vacantele in afara tarii ! Nu stiu cat va sta inchis , nu am acces la aceste informatii! Am primit doar o hartie scrisa din Germana de la avocatul lui , prin care el isi da acordul ca putem pleca din tara ,dar nu e suficient ! Atat am ca si dovada ca el este acolo ! Nu cunosc nici motivul pentru care este acolo ! Nu am alte dovezi decat aceea hartie ! Nu stiu daca instanta va fi de acord sa imi de-a custodia totala , avand in vedere ca este imposibil sa plateasca sau sa viziteze copilul! Ma gandeam sa cer suplinirea acordului, ca sa nu fie prea complicata procedura si sa putem iesi din tara , insa am inteles ca trebuie data exacta a perioadei si tara in care urmeaza sa plecam , acord pentru pasaport temporar , asta inseamna ca la fiecare vacanta trebuie sa cer suplinirea acordului ?Sau cel mai bine e sa apelez la avocat pentru custodie unica?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Anca boca, utilizator
Cereti fara avocat suplinirea scoaterii pasaportului si iesirii din tara pe 3 ani.odata la 3 ani faceti din nou.

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Divort minori Helena_18 Helena_18 Buna seara! Sotul m-a instiintat ca vrea sa divorteze. Avem impreuna doi copii, unul dintre ei fiind nenascut inca. Pot obtine custodia totala a copiilor daca ... (vezi toată discuția)