avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna - tatal nu-si da acordul pt vacanta in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna - tatal nu-si da acordul pt vacanta in strainatate

Buna Ziua ,
Am divortat cu un an in urma si Judecatoarea a hotarat sa avem custodie comuna . Fostul meu sot nu ne mai plateste pensia alimentara de 10 luni si ii ia pe copii o data pe saptamana . L-am rugat sa ne faca o procura ca sa putem iesi din tara in concediu si nu a vrut . Am vreo sansa sa pot sa obtin eu custodia copiilor si sa nu mai depind de el ca sa pot iesi din tara ? Ce as putea sa fac ca sa ne platesca pensia ?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:31, 1 Aprilie 2013
Doar pt faptul ca nu doreste sa va dea o procura nu veti putea schimba acum decizia instantei privind custodia. Va trebui sa adunati mai multe astfel de refuzuri abuzive si apoi sa faceti o cerere in instanta.

La acest moment, veti putea solicita instantei sa suplineasca acordul tatalui la plecarea minorilor din tara. Nu veti putea pleca altfel din tara cu acestia.

Cat despre neplata pensie alimentare de 10 luni, fie incercati sa o recuperati cu ajutorului unui executor judecatoresc, fie ii faceti o plangere penala pt abandon de familie. Pentru a exista insa aceasta infractiune trebuie sa existe reaua-credinta a tatalui, adica va trebui sa aratati ca are un loc de munca si un venit constanta, insa refuza sa isi achite obligatiile conform hotararii judecatoresti.
Aveti sanse minime sa obtineti autoritate parinteasca unica.
Pentru a putea iesi din tara cu copiii, daca puteti demonstra in instanta ca tatal copiilor se opune semnarii unei procuri si aveti argumente solide ca nisipul din Paralia Katerini e mai fin ca cel de la Mamaia, puteti obtine suplinirea semnaturii.
Pentru fiecare iesire din tara, va trebui sa urmati acelasi procedeu. De aceea, va recomand sa va rezervati biletul de vacanta in timp util, ca sa aveti timp pentru solicitarea in scris a acordului patern, daca nu il obtineti , sa aveti timp pentru demararea unui proces pe calea Ordonantei Presedintiale pentru suplinirea semnaturii.
Atentie: Va recomand initierea procesului in instanta pana maxim in luna aprilie-inceput de mai, pentru a evita vacanta judecatoreasca.
Daca nu obtineti nici prin instanta suplinirea semnaturii, renuntati la rezervare, pierdeti ceva bani, functie de contractul cui Agentia turistica si ramane optiunea vacantei in tara.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Custodie totala anemone4u86 anemone4u86 De poate obtine custodie totala asupra minorului, in ideea in care in prima instanta s-a stabilit custodie comuna. Si daca celalalt parinte nu isi exercita ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alexandraralea alexandraralea Buna seara, Am divortat de sotul meu in 2014,avem custodie comuna,copilul are domiciliul stabilit la mine. Am ramas in relatii bune cu fostul sot,pentru ... (vezi toată discuția)