avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acord pentru iesirea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acord pentru iesirea minorului din tara

buna ziua...am si eu o problema si as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Sunt divortata de un an jumatate si din aceasta casatorie a rezultat un copil de 2ani si 7 luni. M-am recasatorit in italia si de cateva luni copilul e cu mine. Intrebarea mea este, ce as putea face ca sa nu mai depind de procura fostului sot? mi-este frica sa mai vin acasa cu copilul pt ca nu vrea sa ne mai dea procura. va rog frumos sa imi spuneti ce este de facut in aceasta situatie? o zi frumoasa sa aveti.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:20, 27 Mai 2013
Va puteti adresa instantei cu cerere pt a incuviinta schimbarea domiciliului copilului la adresa din tara in care sunteti.
am inteles...problema mea e ca nu mai vreau sa depind de fostul sot....copilul meu o sa mearga la gradinita acolo in italia din toamna si daca vin cu el in tara nu ma mai pot intoarce....asta vreau sa stiu daca se poate face ceva
V-am scris mai sus, va adresati instantei ca hotararea ce se va pronunta sa suplineasca acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere copil in romania cu matusa sa virgo19 virgo19 Buna ziua! Am o fetita de 3 ani cu care sunt plecata in Italia. In vara vine sora mea impreuna cu familia pe la noi, si as vrea sa trimit fetita inapoi in tara ... (vezi toată discuția)
Imi doresc sa ma transfer in ue insa... nu imi da acordul pt copilul minor. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt mama a unui copil de 3a si 8l si sunt divortata. Vreau sa stiu cum pot face si daca exista o solutie sa pot lua copilul cu mine - din Romania in ... (vezi toată discuția)
Mă obligă vreo lege să-mi dau acordul pentru ieșirea din țară a minorului? MVictor2017 MVictor2017 Buna ziua. Vreau sa ma lamuresc intr-o problema. Ma obliga vreo lege sa-mi dau acordul pentru o procura de iesire din tara a minorului dupa divort daca in ... (vezi toată discuția)