avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mă obligă vreo lege să-mi dau acordul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mă obligă vreo lege să-mi dau acordul pentru ieșirea din țară a minorului?

Buna ziua. Vreau sa ma lamuresc intr-o problema. Ma obliga vreo lege sa-mi dau acordul pentru o procura de iesire din tara a minorului dupa divort daca in hotararea de divort definitiva si irevocabila custodia este comuna la ambii parinti? Daca nu-mi dau acordul, fosta sotie ma poate constrange in vreun fel sa semnez procura?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu exista vreo lege care sa va oblige in acest sens, dar nu este firesc nici sa va exercitati acest drept abuziv si in detrimentul interesului minorului, daca plecarea din tara este si in folosul acestuia: tabara, vacanta etc. In cazul in care dv.va opuneti, mama minorului poate obtine suplinirea acordului dv. prin instanta, in regim de urgenta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca mama copiilor apreciaza ca rezuful dvs. nu este justificat, va poate da in judecata si poate solicita instantei sa suplineasca lipsa acordului dvs.

Prin urmare, instanta hotaraste, de la caz la caz, daca refuzul este exercitat sau nu abuziv. Depinde de ce motive aveti pentru a nu fi de acord cu iesirea copiilor din tara.

O zi buna!
Dupa divort mama copilului nu mi-a mai dat voie sa am vreom legatura cu minorul, chiar daca in hotarare scria custodie comuna. A indoctrinat copilul in asa masura incat nu a mai dorit sa vorbeasca cu mine. in plus de asta eu m-am recasatorit si asta a facut sa se rupa orice relatie. anul trecut au plecat o data in Grecia si o data in Bulgaria si le-am dat procura in ambele cazuri. Anul acesta i-am solicitat mamei sa vina cu copilul la notar sa-l vad macar atunci si a refuzat pe motiv ca nu vrea copilul. Atunci am hotarat sa ii dau procura doar daca vine si cu copilul la notar. Doamna in schimb mi-a spus ca o sa ma faca ea sa-i dau procura si fara sa vina cu copilul la notar, ca imi face plangere la politie, etc. Eu pot sa o constrang pe mama in vreun fel sa ma lase sa vad copilul? ca mi se pare ciudat faptul unii sa aiba numai drepturi, iar altii numai obligatii.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
MVictor2017, utilizator
Daca aveti stabilit program de vizitare a minorului, puteti merge in zilele stabilite, inclusiv cu ajutorul unui executor judecatoresc. Daca nu aveti acest program, il puteti obtine pe calea instantei de judecata.
Daca aveti stabilit program de vizitare a minorului, puteti merge in zilele stabilite, inclusiv cu ajutorul unui executor judecatoresc. Daca nu aveti acest program, il puteti obtine pe calea instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna alexandraralea alexandraralea Buna seara, Am divortat de sotul meu in 2014,avem custodie comuna,copilul are domiciliul stabilit la mine. Am ramas in relatii bune cu fostul sot,pentru ... (vezi toată discuția)
Anulare procura calatorie minor in strainatate aiulian aiulian Buna ziua , Acum 9 luni am facut pentru fosta mea sotzie ( atunci actuala) o procura pentru a iesi cu copilul din tara . ea imi purta numele ...acum ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)