avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mă obligă vreo lege să-mi dau acordul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mă obligă vreo lege să-mi dau acordul pentru ieșirea din țară a minorului?

Buna ziua. Vreau sa ma lamuresc intr-o problema. Ma obliga vreo lege sa-mi dau acordul pentru o procura de iesire din tara a minorului dupa divort daca in hotararea de divort definitiva si irevocabila custodia este comuna la ambii parinti? Daca nu-mi dau acordul, fosta sotie ma poate constrange in vreun fel sa semnez procura?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Sau, puteti comunica fostei sotii ca ii dati acordul la data de la notarul care are cabinetul la adresa x cu conditia sa va aduca documentele de calatorie si sa se prezinte impreuna cu minorul ca acesta sa va comunice dorinta lui fara mama de fata.
Notarul va putea consemna daca mama vine cu minorul sau nu iar dumneavoastra nu puteti trimite un copil peste granita fara sa il intrebati ce parere are. Ca poate uraste sa mearga la mare cand poate sa bata mingea cu prietenii in fata blocului. Daca nu ma insel chiar in lege este mentionat faptul ca trebuie sa se tina cont de dorinta minorului in functie de gradul lui de discernamant.
Doamna nu va putea suplini un acord pe care mentionati tot timpul ca il veti da.
Ma rog, poate incerca insa va fi dificil de combatut.
Separat de acest aspect insa e vacanta copilului iar fosta sotie oricat de ordinar s-ar comporta, copilul ajunge sa plateasca pentru asta.
Va sugerez sa ii dati acordul si sa incercati sa va vedeti copilul intai solicitand sprijinul DGASPC pentru monitorizare si apoi executand silit.
Iarasi, daca va cere acordul pentru plecare in vacanta cand aveti program de vizita, puteti cere sa compenseze. Sa il lase cateva week-end-uri la rand acum iar dumneavoastra dati imediat acordul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca esti barbat nu ai nici o sansa in fata unei femei (chiar daca practica si cea mai veche meserie din lume). Mai ales in UE si USA. Esti pierdut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna alexandraralea alexandraralea Buna seara, Am divortat de sotul meu in 2014,avem custodie comuna,copilul are domiciliul stabilit la mine. Am ramas in relatii bune cu fostul sot,pentru ... (vezi toată discuția)
Anulare procura calatorie minor in strainatate aiulian aiulian Buna ziua , Acum 9 luni am facut pentru fosta mea sotzie ( atunci actuala) o procura pentru a iesi cu copilul din tara . ea imi purta numele ...acum ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)